Öne Çıkanlar Karpaz bölgesi survivor cinayet İngiltere Milli Takımı economist sterlin 15 ekim 2018 KTFF güven oylaması galatasaray uefa fenerbahçe erzurumspor maçı chp seçim sloganı

Bu haber kez okundu.

Avusturya Türkiye maçı nerede izlenecek, başlama saati, kadrolar

Vatan Öz/Avrupa Newspaper- Neyi bilmeniz gerekiyor? Üç ay kadar önce Avusturya'nın hazırlık maçında Türkiye'yi 6-1 mağlup etmesi muhtemelen çok az kişinin dikkatini çekmişti, ancak Ralf Rangnick'in takımı hafife alınmaya alıştı. Fransa'ya 1-0 mağlup olan Avusturya, Polonya'yı 3-1 ve Hollanda'yı 3-2 yenerek zorlu D Grubu'nu kazandı; bu onların kampında kimseyi şaşırtmayan bir başarıydı.

Alexander Prass, "Her şeyi yapabileceğimize inanıyoruz" dedi. "Çok az kişi grubu zirvede bitireceğimize inanıyordu ama aslında bunu başardık."

Türkiye, Cenk Tosun'un vuruşuyla Gürcistan ve Çekya'ya karşı kendi başarılarını ilan ederek bu hırsını daha başlangıç ​​aşamasında durdurmayı hedefleyecek. Takımı 2008'de yarı finale ulaştığından bu yana ilk kez EURO eleme turuna çıkan forvet, "Mart ayında Avusturya'ya karşı hazırlık maçında ağır bir yenilgi yaşadık, bu sefer kazanmak istiyoruz" dedi. Her zaman EURO 2008'in başarısının hayalini kurarak oynuyoruz" diyen Tosun, o heyecanlı yazın anılarının taraftarların aklına hızla geldiğini ifade etti.

Olası kadrolar

Avusturya: Pentz; Posch, Danso, Lienhart, Mwene; Seiwald, Grillitsch; Laimer, Baumgartner, Sabitzer; Gregoritsch
Cezalı: Wimmer
Rezervasyon yapılması durumunda bir sonraki maçı kaçıracak: Arnautović, Baumgartner, Danso, Laimer, Mwene, Posch, Querfeld, Wöber

Türkiye: Mert Günok; Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu; İsmail Yüksek, Kaan Ayhan; Kenan Yıldız, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz; Cenk Tosun
Cezalı: Hakan Çalhanoğlu, Samet Akaydın
Rezerve edilirse bir sonraki maçı kaçıracak: Kaan Ayhan, Uğurcan Çakır, Zeki Çeli, Arda Güler, Mert Günok, Orkun Kökçü, Mert Müldür, Salih Özcan, Kenan Yıldız, İsmail Yüksek

Avusturya ve Türkiye, UEFA EURO 2024 Son 16 turunda 2 Temmuz Salı günü karşı karşıya gelecek.

Avusturya vs Türkiye'ye genel bakış
Ne zaman: 2 Temmuz Salı (21:00 CET başlama vuruşu)
Nerede: Leipzig Stadyumu, Leipzig
Ne: UEFA EURO 2024 son 16 turu

Avusturya-Türkiye maçı TV'de nerede izlenir?
Taraftarlar yerel UEFA EURO 2024 yayın ortaklarını burada bulabilirler.

Uzman tahminleri

James Thorogood, Avusturya muhabiri

Avusturya, Geheimfavoriten'den (gizli favoriler) EURO 2024'ün en kötü saklanan sırrına kadar, dikkat etmeyen ve tamamen çıkmakta zorlanabilecekleri bir grupta zirveye yerleştiği için pek çok övgü kazandı. Yüksek oktanlı futbol tarzları, onları Avrupa'nın elit takımı için kabus gibi bir rakip haline getirdi. İlk kez EURO çeyrek finaline çıkma teklifiyle inanç ve ivme kesinlikle kendilerinden yana, ancak şimdi Mart ayında 6-1 yendikleri Türkiye takımına karşı artan beklentilerin getirdiği yeni zorluklarla karşı karşıyalar.

Aydın Güvenir, Türkiye muhabiri

Türkiye, her iki grup aşaması galibiyetinin sonunda gergin anlar yaşadı, neredeyse kendi liderliğini ikiye katladıktan sonra neredeyse teslim oldu ve sonunda maksimum puana tutundu. Vincenzo Montella'nın takımı her oyunu değiştirebilecek yeteneğe sahip ancak maçın durumu ne olursa olsun zihinsel olarak güçlü kalmalarını sağlamalılar. Sadece birkaç ay önceki 6-1'lik dostluk yenilgisi, EURO çeyrek finalinde yer alma ihtimalinin yanı sıra yeterli bir motivasyon kaynağı olmalı.

Avusturya - Türkiye


Avusturya antrenörü Ralf Rangnick: "Herkes oldukça gerçekçi: Kampta kimse henüz bir şey başardığımızı düşünmüyor. EURO bizim için [bu maçta] doğru şekilde başlıyor. Yeni bir başlangıç ​​yapmak önemli, çünkü artık Nakavt modu. Bu modda yaşamalı ve ilk dakikadan itibaren bunun tadını çıkarmalıyız. Topa hakim olan ve maçlara çok fazla tutku katan bir takımla oynuyoruz. Bizi farklı kılan enerjimizi masaya getirmemiz gerekiyor. Sıcak kalplere ama soğukkanlı kafalara ihtiyacımız var."

Türkiye teknik direktörü Vincenzo Montella: "Duygularımızın bizi mağlup etmesine izin vermemeliyiz; Mart ayındaki 6-1'lik dostluk yenilgisinden dolayı intikam almayı düşünemeyiz. Avusturya'nın ne yapabileceğini biliyoruz ama aynı zamanda ne yapabileceğimizi de biliyoruz. Beş gol attık ve beş farklı gol atan oyuncumuz var. Ne ölü toptan ne de kendi kalesine gol attık. Topu kontrol etme konusunda harika bir iş yapıyoruz ama bunu tersine çevirmemiz gerekiyor. Daha fazla hedefe ulaşmak için sakinlik çok önemlidir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.