Öne Çıkanlar Bakanı Hakan Fidan Cumhuriyet Balosu UCL Dünya Eğitim Forumu BUSINESSEUROPE Başbakan Boris Johnson avrupa Sırrı londra acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci

TÜSİAD AB Temsilciliği Haftalık Bülteni

TÜSİAD, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla bir basin açıklaması yayımladı. 25 Mart 1957’de altı ülkenin katılımıyla bugünkü Avrupa Birliği’nin temeli olan Avrupa Ekonomik Topluluğu’nun kurulmuş olduğu hatırlatılan açıklamada, bugün yarım milyarı aşan nüfusu, yirmi sekiz üye ülkesi ve küresel ekonomik ve teknolojik gücü ile tarihin en önemli siyasal proje başarısı olduğu belirtiliyor ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için birçok artı değer yarattığına işaret ediliyor.

AB Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ABD Başkanı Trump'ın İran ile nükleer anlaşmadan çekileceğine dair açıklaması sonrasında AB adına yaptığı bildiride Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararı ile oybirliğiyle kabul edilen Ortak Kapsamlı Eylem Planı’nın, nükleer silahların yayılmasını önlemekte kilit unsurlardan biri ve bölgenin güvenliği için çok önemli olduğunu vurguladı.

AB Komisyonu ve Avrupa Dış Eylemler Dairesi, 15 Mayıs 2018 tarihinde Brüksel'de gerçekleştirilecek olan AB-Tunus Ortaklık Konseyi öncesinde, AB-Tunus ilişkilerinde kaydedilen gelişme hakkındaki ilerleme raporunu yayımladı. Raporda, gençlerin istihdamı ve demokrasinin güçlendirilmesi ve iyi yönetişimin desteklenmesine ilişkin reformlar, göç yönetiminin eşgüdümü, ortak güvenlik sorunlarına verilecek yanıtlar gibi konularda üst düzey diyalog ve işbirliği gibi konular değerlendiriliyor.

AB Komisyonu, Avrupa Birliği'nin gelecekte nasıl bir birlik olmasını istediklerine dair vatandaşların görüşlerini açıklayabilmesi amacıyla bir kamuoyu danışma süreci başlattı.

AB Komisyonu, AB Birleşmesi Yönetmeliği uyarınca “Bayer Crop Science” şirketinin bazı bölümlerinin BASF tarafından satın alınmasını koşullu olarak onayladı.

Avrupa Merkez Bankası, takas ve mahsuplaşma gibi mesajlaşma ağları, bankalar, mali piyasalar altyapısı gibi platformlar kullanılarak gerçekleştirilen büyük hacimli işlemlerde dolandırıcılık riskini azaltmaya yönelik olarak hazırlanan küresel ortak stratejinin desteklendiğini açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.