Öne Çıkanlar Karpaz bölgesi survivor cinayet İngiltere Milli Takımı economist sterlin 15 ekim 2018 KTFF güven oylaması galatasaray uefa fenerbahçe erzurumspor maçı chp seçim sloganı

Bu haber kez okundu.

Enfield North bağımsız milletvekili adayı Karpazlı, Bu sadece bir başlangıç

Bu sadece bir başlangıç’ - Milletvekili adayı Karpazlı siyasetteki ilk çıkışında büyük dalgalar yarattı. Enfield North bağımsız milletvekili adayı Ertan Karpazlı, 5 Haziran Cuma sabahının erken saatlerinde yaptığı seçim sonrası konuşmasında, siyasete etkileyici ilk çıkışının 'sadece bir başlangıç' olduğunu belirtti.Perşembe günü yapılan Genel Seçimlerin üç Enfield bölgesi için oy sayımının gerçekleştirildiği Lee Valley Atletizm Merkezi'nde konuşan 37 yaşındaki Enfield doğumlu Karpazlı, 6 haftalık kampanya sürecinde kendi seçim bölgesinden toplamda 1448 oy almasına yardımcı olan ekibine teşekkür etti.Karpazlı, Enfield North milletvekilliğini kazanamamış olsa da, seçim bölgesinde yarışan yedi aday arasında en büyük dalgalar yaratan kişi oldu. Büyük partilere karşı başarılı bir performans sergileyerek, Britanya İşçiler Partisi'nin adayı önünde bile yer aldı.Kıbrıs Türk kökenli olan Karpazlı, kampanyası sırasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne direkt uçuşlar için mücadele etme ve ülkeye uygulanan ticaret ambargolarının sona erdirilmesi sözünü vermişti. Karpazlı, ilk defa katıldığı seçimde, Yeşiller'in 2019'da ve Liberal Demokratlar'ın 2017'de aldığı oylardan daha fazla oy topladı.İşçi Partisi adayı Feryal Clark'ın Enfield North milletvekilliğini korumasına engel olamadığına rağmen, Clark önceki seçime göre 1,972 oy kaybı yaşayarak bu sefer sadece 21,368 oy (yüzde 49.1) aldı. 2019'da 23,340 oy (yüzde 51.8) almıştı.Clark'ın Enfield North'taki popülaritesindeki düşüş, ülke genelinde İşçi Partisi'nin Muhafazakar Parti'nin büyük kayıplar yaşadığı bir seçimde ezici bir zafer kazandığı momentumun aksine bir durum oluşturdu.

 Buradayım ve kalıcığım

Cuma sabahı yaptığı konuşmada Karpazlı, "Bildiğiniz gibi, bağımsız olarak, özellikle ilk defa yarışıyorsanız, kolay değil. Bu yüzden benim için oy kullanmaya gelen ve bunu mümkün kılan insanlarla gurur duyuyorum. Bu sadece bir başlangıç. Bu uzun vadeli bir proje ve insanlar beni burada istediği sürece buradayım ve kalıcığım,” dedi."Benim için milletvekili olmak hiçbir zaman önemli olmadı. Benim için önemli olan, beni yaratan Allah'ın karşısına çıktığımda vicdanım ve kalbim temiz olması. Parlamento'da gerek Parlamento dışında insan hakları ve insanlık tarafında duramaya devam edeceğim," dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.