banner4
Öne Çıkanlar METEATRA Londra emlak satışları Dr. Serdar Yılmaz İngilterenin başkenti Londra Yassine Benzia Resolution Foundation Meteatra Londranın renkli tiyatro dünyası Ergün Oza ingiltere Sanat Sergisi

Bu haber kez okundu.

DBP'li Yüksek, 'AKP, Bahçeli'yi Dersim'e öldürtmeye gönderdi'

DBP Tunceli il kongresinde yaptığı konuşmada, Demokratik Bölgeler Partisi Eşgenel Başkanı  Kamuran Yüksek,  MHP liderinin Tunceli gezisine değerlendirirken, "Devlet Bahçeli'ye çok açık söylüyorum, AKP hükümeti Dersim'e sürüklemiştir. Erdoğan, zorlayarak Dersim'e gelmesini sağlamıştır. Aslında Bahçeli'nin Dersim'e getirilmesi kurulan bir tuzaktı ama Dersim halkı bu tuzağı dün çok başarılı bir şekilde atlatmıştır" dedi."Erdoğan ve AKP hükümeti, Bahçeli'yi resmen Dersim'e öldürtmeye gönderdi" diyen Kamuran Yüksek, sözlerini şöyle devam etti
"Bu kadar kışkırtma, 'Dersim'e gidemezsin orada bunları söyleyemezsin' demek gücün varsa git demektir. Buradaki her kesime de şu mesajı vermektir. Bakın sizin baş düşmanınız geliyor orada bunun işini bitirin. Bir taşta birkaç kuş, hem buradaki devrimci güçleri bundan sorumlu tutacak, bir süre bir siyasetçinin saldırıya uğramasını kendisine malzeme olarak kullanacak ya da daha farklı bir durumun oluşmasında Dersim halkının hepsini katil olmakla suçlayacak. Hem Dersimlileri mahkum edecek, hem Bahçeli'yi bu şekilde bir tuzağa sürüklemiş olacak. Hem de 12 yıldır yaptığı gibi çıkıp 'Türkiye'de iki uç var. Türk milliyetçiliği ile Kürtler, Türk devrimcileri iki uçtur' diyecek. 'Bunların hiç biri çözüm değil, makul olan, çözüm olan benim' diyecek ve ortaya çıkıp kendi iktidarını sürdürmenin planını yapacaktı. Bu tuzağı kurdu, bu kadar tehlikeli oynadı. Bu kadar acımasız, bu kadar halkları karşı karşıya getirmeyi planladı. Ama Dersim halkı bütün bu oyunları ortadan kaldırdı ve AKP tuzağına düşmeden demokratik tepsini koyarak örnek bir davranış sergiledi."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.