banner4
Öne Çıkanlar METEATRA Londra emlak satışları Dr. Serdar Yılmaz İngilterenin başkenti Londra Resolution Foundation Meteatra Ergün Oza ingiltere Sanat Sergisi Türkistan Avant

Bu haber kez okundu.

Adalet Bakanı Bozdağ, 'İnsanların onurunu korumak gerekir'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İnsanların itibarını, onurunu, haysiyetini herkesin koruması, gözetmesi lazım. Bu parlamentonun daha fazla gözetmesi lazım" dedi.Bozdağ, kamuoyunda "yargı paketi" olarak bilinen Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 2. bölümdeki görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Bozdağ,  2002 yılı dahil bugüne kadar 94 tane cezaevi açıldığını, bu süre içerisinde 247 tane cezaevinin kapatıldığını belirterek, şu anda cezaevlerinde 156 bin 232 tutuklu ve hükümlü bulunduğunu söyledi.
Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayılarında artış olduğunu ifade eden Bozdağ, bunun nedenlerine ilişkin şunları söyledi:
"Bu çok açık net ortada. Bunun da değişik nedenleri var. Sadece suç işleme oranının artması değil, yeni ceza kanunu ceza miktarlarını artırdı. Şimdi cezanın 3'te 2'si infaz ediliyor. Yeni suç türleri ortaya çıktı. Bunlar nedeniyle de mahkumiyetlerde artış var. Suç ve suçluyla mücadele konusunda daha aktif bir yapı ortaya çıktı. İmkanların artması, delilleri toplama konusundaki teknolojik gelişmeler de bunda etken."Bozdağ, şu anda cezaevlerinde kapasitesinin üstünde bir doluluk oranının farkında olduklarını belirterek, bu oranları daha iyi bir noktaya çekmek için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Bozdağ, "İnşaatı bitmek üzere olanlar var, devam edenler var, proje aşamasında olanlar var. Biz oradaki doluluğun makul bir seviyede olmasını ve herkesin daha rahat bir ortamda cezasını çekmesini arzu ediyoruz. Bunun için de bakanlık olarak çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.