Öne Çıkanlar Benalmadena Ronda Cadiz Granada Cordoba İngiliz Gezginler Srebrenitsa londra NHS migren MasterChef uğur Atatürkün Gözlerini

Bu haber kez okundu.

Ferdi Kadıoğlu'nu Premier Lig takımı Brighton'da nasıl gelecek bekliyor?

BBC Türkçe'nin haberi şöyle.24 yaşındaki milli futbolcu Kadıoğlu, Fenerbahçe ile birlikte kariyerinde harika bir yükselişe imza attı. 7 Ekim 1999’da Hollanda’da doğan Ferdi Kadıoğlu, NEC Nijmegen altyapısında yetiştikten sonra 2018/19 sezonunda 1,4 milyon euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe’ye transfer oldu. Transfer edildiğinde hücumcu bir kanat oyuncusu, hatta 10 numara diye tabir edilen forvet arkası oyun kurucu olan Kadıoğlu, Portekizli teknik direktör Vitor Pereira’nın yönlendirmesiyle üçlü savunmanın önünde sol kanat bek olarak görev aldı. Ardından İsmail Kartal ve Jorge Jesus dönemlerinde de bu mevkiye ek olarak, dörtlü savunmanın solunda ve sağında da görev yaptı. Hollanda yerine Türkiye Milli Takımını seçen Kadıoğlu, Fenerbahçe’nin Avrupa turnuvalarında ve ligde önemli kozu olurken, Türkiye ile EURO 2024’te de adından söz ettirdi.

Premier Lig yorumcusu Murat Çolakoğlu, Brighton'ın Ferdi Kadıoğlu için "doğru adres" olduğu görüşünde.

Çolakoğlu'na göre Ferdi hangi ülkeye giderse gitsin, oranın futboluna adapte olabilecek karaktere sahip: “Ferdi, artık savunmanın iki kenarında da oynayabilen fiziksel açıdan kendini geliştirmiş, pas oyununda aktif rol alan bir kanat beki. Bunu kısmen yabancı olduğu bir ülkeye gelip varlığını kanıtladı.” Çolakoğlu, Brighton’ın oyuncular üzerindeki gelişiminin önemli olduğunu vurguluyor: “Brighton yapı itibarıyla oyuncuları aldığı noktadan çok daha öteye taşıyan bir kulüp. Son yıllarda birçok önemli ismi büyük kulüplere yüksek bedellerle göndermeyi başardılar. Geriden oyun kurarak oynamayı seven Brighton’da Ferdi’nin soğukkanlılığı ve pasörlüğü fark yaratacaktır.
"Önünde oynaması muhtemel Mitoma ile yakalayacağı uyum en az Tadic ile yakaladığı kadar iyi olabilecek seviyede bence.”
Oyuncunun İngilizcesinin çok iyi olmasının avantaj olduğunu da söyleyen Çolakoğlu, “Bu, takıma ve soyunma odasına adapte olmasına katkı sağlayacaktır” diyor.



Spor yorumcusu Rezzan Yetiş de, Ferdi Kadıoğlu'nu, “teknik kapasitesi yüksek, zeki, üst düzey pas yeteneği ve driplingleri ile hücum organizasyonlarında etkili ve yaratıcı bir futbolcu” olarak tanımlıyor. Pereira ile birlikte oyuncunun kaliteli bir bek oyuncusuna dönüştüğünü belirten Yetiş, 24 yaşındaki yıldızın gelişim sürecini şöyle anlatıyor:
“Zamanla topa sahip olma konusunda da kendini geliştirdi. Hücum yetenekleriyle öne çıkmasına rağmen, savunma görevlerini de başarıyla yerine getiriyor. EURO 2024’te Avrupa’nın takdirini toplaması da bu yüzdendi."Bire bir mücadelelerdeki üst düzey karar verme yeteneği, fiziksel gücü ve futbol zekası, onu Fenerbahçe için vazgeçilmez bir oyuncu haline getirdi. Pres direnci, atletizmi ve vizyonuyla Fenerbahçe’nin yerini dolduramayacağı türden bir futbolcu.”



Rezzan Yetiş ayrıca Ferdi Kadıoğlu transferiyle Fenerbahçe’nin de Avrupa futboluna önemli oyuncular kazandırmaya devam ettiğinin altını çiziyor.


Vedat Muriç'in Lazio’ya, Eljif Elmas ile Kim Min-jae’nin Napoli’ye, Arda Güler’in Real Madrid’e satışıyla Fenerbahçe’nin kadro mühendisliğinde bir vizyon oluşturmaya çalıştığını belirten Yetiş, Sarı Lacivertliler için “Porto veya Ajax kadar istikrarlı bir yetiştirici olmasa da, her yıl bu tür satışlar yapmayı hedefleyen bir kulüp haline geldi” diyor ve ekliyor:
“Brighton da Ferdi için şu anda direkt olarak 11'de başlayabileceği ve kısa sürede sıçrama yapıp Premier Lig'in Büyük Altısı'nda (Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Manchester United, Chelsea) kendine yer bulabileceği güzel bir basamak gibi duruyor...”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.