Öne Çıkanlar Benalmadena Ronda Cadiz Granada Cordoba NHS migren Atatürkün Gözlerini İngilterede St. Marys Redgrave Kilisesi Dünyada Barış Yurtta Barış

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de, Türkiye'nin İşçi Partili Dostları Başkanı seçildi

AVRUPA AJANSI (AVA) İNGİLTERE/ÖZEL- Türkiye'nin İşçi Parti (Labour Party) Dostları, İngiltere İşçi Partisi politikacılarını, üyelerini ve destekçilerini bir araya getirerek İngiltere-Türkiye ilişkilerini daha da yakınlaştırmayı hedefleyen bir örgüttür. Türkiye'nin İşçi Partili Dostları (Labour Friends of Turkey) Londra ilçelerinden Barking'te Milletvekili seçilen Nesil Çalışkan tarafından koordine ediliyor. İngiltere'nin Kuzey Kıbrıs kökenli Türk milletvekili olarak tarihe geçen Nesil Çalışkan çalışmalarına hızlı başladı. 

Barking Milletvekili Nesill Çalışkan başkan seçildi

 
Yönetim kurulunu seçmek için geçen Pazartesi  günü Holborn'da İngiltere genel seçimler sonrası ilk toplantısını yapan Türkiye'nin İşçi Partili Dostları'nın başkanı MP Nesil Çalışkan oldu. İngiltere'de iktidar partisi olan Labour Party'nin barking Milletvekili olan MP Neisl Çalışkan aynı zamanda Türkiye'nin İşçi Partili Dostları Gurubunun başkanlığını yapacak.

İngiltere'nin Kuzey Kıbrıs kökenli Türk milletvekili olan Nesil Çalışkan şunları söyledi:

 "Dün ilk toplantımızda Türkiye'nin İşçi Partili Dostlarıyle bir araya geldik. Gurubu yeniden başlattığımız için çok mutluyum. Başkan olarak onaylandığım için de çok mutluyum.Güncellemeleri almak için posta listemize kaydolabilirsiniz https://labourfriendsofturkey.org.uk." Nesil Çalışkan şunlar için çalışacağız diyerek amaçlarını özetledi. ; 

-  İşçi Partisi üyelerini ve Türk kökenli destekçileri bir araya getirmek

-  Türk kökenli seçmenler arasında İşçi Partisi'ne desteği teşvik etmek

-  İşçi Partisi ile Türkiye'deki sol kanat siyaseti arasında daha yakın bağlar kurmak

-  Türkiye'nin geleceği için ilerici vizyona destek oluşturmak

Nesil Çalışkan Kimdir? 

İngiltere’de 4 Temmuz’da yapılan genel seçimleri kazanan İşçi Partisi’nin başkent Londra’da Barking ve Dagenham bölgesinden aday gösterdiği Nesil Çalışkan, Avam Kamarası’na giren ilk Kuzey Kıbrıs kökenli Türk milletvekili oldu.Kuzey Kıbrıs kökenli anneannesi ve dedesinin Kıbrıs ikiye bölünmeden önce adanın güneyindeki Lefkara’da yaşadıklarını, Aralık 1972'de de Noel öncesi Londra’nın doğusuna göç ettiğini söylüyor. Çalışkan, 14 yaşında İşçi Partisi’ne katılmış. 20 yıldır partinin aktif üyesi. Lisans eğitimini Reading Üniversitesi’nde Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümünde, yüksel lisansını da London School of Economics’te Siyaset ve İletişim üzerine yaptı. Birkaç yıl Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) için çalıştı.

Türkiye'nin İşçi Partili Dostları Gurubu ne zaman kurulmuştu? 

2007 yılında Avam Kamarasının Thames Nehri'nin yanındaki binasında düzenlenen tören ile kuruldu. 2007 yılında İşçi Partisi Avam Kamarası Grup Başkanı Hazel Blears, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Akın Alptuna, Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli, büyükelçilik yetkilileriyle çok sayıda İşçi Partili milletvekili ve Avrupa Parlamentosu üyesi kuruluşuna katılımıştı.  Grubun kurucularından merhum Nilgün Canver, törende yaptığı konuşmada, bir lobi grubu olarak çalışacak "Türkiye'nin İşçi Partili Dostları"nın kuruluş amacının Türk-İngiliz ilişkilerini geliştirmenin yanı sıra Türkiye'nin AB üyeliğine hız kazandırmak olduğunu bildirmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.