Öne Çıkanlar Benalmadena Ronda Cadiz Granada Cordoba İngiliz Gezginler NHS migren MasterChef uğur Atatürkün Gözlerini İngilterede St. Marys Redgrave Kilisesi

Bu haber kez okundu.

Londra’da 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

1997 yılından beri faaliyet gösteren İngiltere ADD’nin çağrısıyla, 1 Eylül Pazar günü çeşitli meslek gruplarından yaklaşık 100 davetli, coşkulu kutlamada yer aldı. İngiltere ADD Dernek Başkanı Jale Özer, yeni yönetim olarak ilk etkinliği Zafer haftasında yapmak istediklerini belirterek, şunları söyledi: “23 Nisan’lar, 19 Mayıs’lar, 30 Ağustos’lar ve 29 Ekim’ler aydınlığa doğru giden ışıklı yolun meşaleleri, ulusumuzun onur ve gururla kutladığı bayramlardır. 30 Ağustos’un önemi bugün tüm çıplaklığıyla önümüzde durmaktadır. Toplumda oluşan  her alandaki çürümeyi durdurmak, Cumhuriyeti kazanımlarını anlamaktan geçer.” 30 Ağustos’un çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Özer, “Başta Ebedi Başkomutan’ımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanları için canlarını feda eden tüm  şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, Türkiye Halkı’nın ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değerli mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılını idrak ediyor ve onurla kutluyoruz” sözlerini kullandı.

‘UMUTSUZ DURUM YOKTUR’


Ardından İngiltere ADD Başkan Yardımcısı Dr. Ali Tekin Atalar sözü aldı.

Atalar da “Bu Cumhuriyet’i kolay kazanmadık. Bu günlerde ülkemizde ne kadar olumsuz durum olursa olsun, Büyük Ata’mızın dediği gibi umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır. Hep birlikte umudumuzu kaybetmeyeceğiz ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkacağız” dedi.
Daha sonra söz alan Halkla İlişkiler ve Etkinlikler Sorumlusu Füsun Kent konuşmasında, “Nazım Hikmet’in söylediği gibi Zafer Bayramı sadece Türk milletinin değil tüm insanlığın bayramı. Bağımsızlık mücadelesinde sömürgecileri ve emperyalistleri yenerek bütün dünyaya bunun mümkün olduğunu gösterdik” diyerek, Kurtuluş Savaşı’nın bütün isimsiz kahramanlarını  selamladı.

Program Neva Buselik Korosu’nun kurucusu ve hocası Dr. Asım Çeliktürk’ün Atatürk’ün sevdiği şarkıları çalmasıyla devam etti.

Zafer Bayramı coşkusu, opera sanatçıları Sibel Demir, Hatice Yılmaz ve davetlilerin eşlik ettiği şarkılarla devam etti. Program tüm katılımcıların birlikte İzmir Marşı’ını söylemesiyle noktalandı.

 İngiltere ADD Başkan Yardımcısı Dr. Ali Tekin Atalar.

Neva Buselik Korosu’nun kurucusu ve hocası Dr. Asım Çeliktürk.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.