Öne Çıkanlar Kılıçdaroğlu Epstein İngiliz hükümeti fırtına parti meclisi CEFTUS odul 2024 Toplumsal Başarı Ödülleri CEFTUS İngiltere İngiltere 2024 Mobilyalar

Bu haber kez okundu.

İNGİLTERE’DE SERVİS ÜCRETİ VE BAHŞİŞLERDE YENİ KURALLAR

Yeni yasada £5000 sterline kadar ceza var! Birleşik Krallık'taki bahşiş uygulamalarında bir dizi değişiklik getirdi. 01 Ekim 2024'ten itibaren yürürlüğe giren yeni̇ kurallar nelerdir?  Neler değişti ve bu sizi nasıl etkiliyor? Tüm ayrıntılar haberimizde…  AVRUPA AJANSI (AVA) ÖZ-01 Ekim 2024'ten itibaren işyerleri (bahşiş dağıtımı) yasası 2023’e göre, işverenlerin tüm bahşişleri çalışanlara adil dağıtım yoluyla dağıtmalarını zorunlu hale getirecek,Yeni mevzuat, nakit veya kartla olsun tüm bahşişlerin işverenlerinden herhangi bir kesinti yapılmadan çalışanlara aktarılmasını sağlayacak. Yeni yasa, Birleşik Krallık'taki bahşiş uygulamalarında bir dizi değişiklik getiriyor ve bunlara uyulmaması durumunda işverenler için, uğranılan kayıpları yansıtmak üzere çalışan başına 5000 £'a kadar ceza ile mali sonuçlar doğurabilir.

İNGİLTERE'DE BİR İŞVEREN OLARAK NE YAPMALISINIZ?

İngiltere’d İşletme sahiplerinin, işyerlerinde, nitelikli bahşişlerin ve hizmet ücretinin adil ve tutarlı bir şekilde nasıl dağıtılacağını ve tahsis edileceğini açıklayan yazılı bir politika uygulamaları gerekecektir. Yazılı politika açık olmalı ve bahşişlerin dağıtımında şeffaflık ve adaleti göstermek için tüm çalışanlara sunulmalıdır. Bunu uygulamak şirketinizin yeni yasalara uyduğunu gösterecek ve çalışanların şikayet veya taleplerini önlemeye yardımcı olacaktır. Bahşişlerin çalışanlar arasında nasıl dağıtıldığı ve dağıtıldığına dair kayıtlar tutmanız gerekecektir.Çalışanlar şirketin bahşiş kayıtları hakkında her 3 ayda bir bilgi talep edebilir ve bunlar çalışana sağlanmalıdır. Bu kayıtlar bahşişlerin çalışanlar arasında adil bir şekilde dağıtıldığını göstermelidir.

İNGİLTERE'DE BAHŞİŞ, İKRAMİYE VE HİZMET ÜCRETİNİN ÖDENMESİ

Bahşişlerin çalışanlara takip eden ayın sonuna kadar ödendiğinden emin olmalısınız. Bahşişler doğru bir şekilde ödenmezse, çalışan 5000 £'a kadar tazminat talep edebilir.

ADIM 01
Yeni bahşiş politikası 01 Ekim 2024'te yürürlüğe giriyor.

ADIM 02
Tüm personele adil bahşiş dağıtım politikası sağlayın.

ADIM 03
Bahşiş kayıtları şablonunu hazırlayın.

ADIM 04
Bahşişlerin tahsisini
Payroll As You Go ile sağlayın. Bizi arayın yardımcı olalım 

ADIM 05
Bahşişleri çalışanlara ödeyin.


Bu konuda uzman olan Payroll As You Go şirketini arayabilir, ayrıntılı hizmet alabilirsiniz. 
T: 020 3725 5911 • M 07981 12 88 68 • [email protected]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.