Öne Çıkanlar Karpaz bölgesi survivor cinayet İngiltere Milli Takımı economist sterlin 15 ekim 2018 KTFF güven oylaması galatasaray uefa fenerbahçe erzurumspor maçı chp seçim sloganı

Bu haber kez okundu.

Luton Türk Kültür Festivalinde dünya barışı için güvercin uçuruldu

AVRUPA GAZETESİ/AVRUPA AJANSI (AVA) LUTON- İngiltere'nin Luton kenti, 7 Temmuz günü  "4. Luton Türk Kültür Festivali"ne ev sahipliği yaptı.Türk ve Osmanlı kültürünün tanıtıldığı festivale Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan katıldı.  Barış Güvercinleri, toplumlar arasında kaynaşma ve Türk kültürünü tanıtmak amacı ile düzenlenen festivalde büyük ilg gördü. Dünya barışında katkı vermek amacıyla barış güvercinleri uçuruldu.Bu yıl  festivale yoğun ilgi oldu. Program açılışında Kuran-ı kerim tilaveti okundu. Türkiye'den gelen mehter takımı ve sanatçılar ile yöresel halk oyunları ekipleri sahne aldı.Türk mutfağına ait yemeklerin sunulduğu festivalde, Osmanlı çadırları ve çocuklar için oyun parkları yer aldı. 


Luton'da Türk rüzgarı esti

Luton Türk Kültür Festivalinde dünya barışı gündeme getirildi


Luton Türk  Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Atilla Üstün şunları söyledi: "Toplumlar arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenledik.  Luton'da yine Türkiye rüzgarı estirdik. Yeni yetişen nesille İngiltere'de kendi kültürümüzü yaşattık ve yabancı misafirlerimize Türk kültürünü tanıttık” dedi. 

  

Luton Türk Kültür Halk festivalinde Osmanlı Mehter Marşı yer aldı. Türk çayı, Türk yemekleri, Türk folklör dansları, Güreş müsabakaları, Baklava lokum, çocuklar için oyun alanları festivalde neşe ve coşkuyu arttırdı. 

Luton Türk Toplum Birliği  Luton Türk Toplum Birliği, 1996'da kurulan bir hayır kurumudur. Luton'daki tüm toplumlar için Türkçe eğitim veriyor, Türk tarihi ve Türk kültürünü öğretiyor. Aynı zamanda eğitim, kültür ve sanat projeleri ile yapıyor.  

İngiltere'nin Luton şehrinde yerleşik olarak bulunan Türk vatandaşları tarafından 1996 yılında kurulmuş olan Luton Türk Kültür ve Eğitim Merkezi, Luton ve çevresinde yaşayan yaklaşık 2500 Türkiye kökenli ailelere Eğitim,öğretim hizmetleri ile sosyal, kültürel festival etkinlikleri ile hizmetler veriyor.

 Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, festivale  katıldı.

Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, İngiltere Luton Türk Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Atilla Üstün

 İngiltere Luton Türk Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Atilla Üstün

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.