Öne Çıkanlar hapis cezası Karpaz bölgesi survivor cinayet Eylül Yağlıkara İngiltere Milli Takımı economist sterlin 15 ekim 2018 KTFF hadise ödül güven oylaması

Bu haber kez okundu.

Londra'da, Bahar İzmir ile Britanya Hindistanı'nda Modern Türkiye İmajı

Modern Türk Tarihi ve Hindistan tarihi konusunda uzmanlaşmış genç bir akademisyen ve tarihçi olan Dr. İzmir, Hintli Müslümanlar ile Osmanlı İmparatorluğu arasındaki karmaşık tarihsel ilişkiyi, özellikle 1924'te Hilafetin kaldırılmasının ardından geçen dönemi ele alan etkileyici bir sunum yaptı. Dr. İzmir, Türkiye'nin modern bir devlete dönüşümü ve Atatürk Dönemi'nde yapılan reformların, Hintli milliyetçiler ve Hindistan'ın geniş bağımsızlık hareketi üzerindeki derin etkisini vurguladı.
Dr. İzmir, döneme ait zengin bir arşiv kaynakları, gazeteler ve yazışmalar üzerinden yaptığı analizlerle, Türkiye ve Hindistan'daki ulusal hareketlerin ideolojik bağlantıları ve ortak söylemlerine dair detaylı bir inceleme sundu. Konuşmasında, iki ülke arasında dönüşüm döneminde gelişen karşılıklı saygı ve ilgiyi vurguladı.,

Etkinlik, Türkiye ve Hindistan arasındaki tarihsel ve kültürel ilişkilere ilgi duyan akademisyenler, öğrenciler ve kamu üyelerinden oluşan çeşitli bir izleyici kitlesini çekti. Akşam Dr. İzmir'in kapsamlı araştırmasını daha da derinleştiren bir Soru-Cevap oturumu ile sonlandı.

Dr. Bahar İzmir, şu anda TÜBİTAK bursu ile desteklenen Londra Üniversitesi, Royal Holloway'da araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. Prof. Francis Robinson ile Türkiye - Hindistan ilişkilerini inceleyen bir kitap projesi üzerinde çalışmalarına devam etmektedir. Ankara Üniversitesi'nden Hindistan'da yaptığı kapsamlı arşiv araştırmalarından meydana gelen "1919-1947 Yılları Arasında Türkiye ve Britanya Hindistanı Arasındaki İlişkiler" konulu doktorası bulunmaktadır.
 
Londra Yunus Emre Enstitüsü’nün yaklaşan etkinlikleri hakkında daha fazla bilgi almak ve gelecekteki heyecan verici faaliyetlerine göz atmak isteyenler https://yeelondon.org.uk/ adresindeki web sitesini ziyaret edebilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirler.
 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.