Öne Çıkanlar ingiltere avrupa gazete londra St.Gallen Dolar Anadolu yemekleri Golan Tepeleri trump berkay sağlık durumu ingiltere turk

Bu haber kez okundu.

Enfield Hazelwood İlkokulu öğrencileri yağmur bahçeleri kuruyor

Hazelwood İlkokulu, Enfield Konseyi tarafından sel risklerini azaltmaya ve öğrenciler için yeşil bir oyun alanı yaratmaya yardımcı olmak amacıyla tasarlanıp kurulan yeni bir Sürdürülebilir Drenaj Sistemine (SuDS) sahip.Dönüşüm, mevcut asfalt oyun alanını bitkiler, kır çiçekleri, çalılar ve ağaçlarla dolu çok işlevli bir yeşil alana dönüştürerek okul için sel korumasına yönelik doğal bir yaklaşım sağlıyor.Oyun alanının resmi açılışını, Enfield Lideri Cllr Ergin Erbil, 25 Ekim'deki bir dikim oturumunda ilk ağacı dikerek öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte kutladı.Cllr Erbil, özel gün hakkında yorum yaparak şunları söyledi: "İklim eylemi, Enfield Konseyi yer oluşturma ve tasarım politikasının merkezinde olmaya devam edecek. Bu nedenle Hazelwood Okulu'nun bu özelliği kurmak için Enfield Konseyi ile birlikte çalışarak etkili bir değişiklik yaptığını görmek harika.

"Topluluğumuz büyümeye devam ederken, bir ilçe olarak yanıtımızın gelecek nesilleri erken yaşta dahil etmesi çok önemlidir. SuDS'yi okul ortamlarına dahil ederek, çocuklarımıza gezegenimizi daha iyi nasıl koruyacaklarını öğretmek için eğitim fırsatları yaratabiliriz."

Tasarım, büyük kütükler ve basamak taşları gibi doğal oyun ekipmanlarını entegre ederek, çocukların eğlenebileceği, oynayabileceği ve biyolojik çeşitlilik, çevre ve iklim değişikliği hakkında birinci elden bilgi edinebileceği bir alan sunuyor.

Enfield Belediyesi, sel ve kirlilik riskini azaltmaya yardımcı olmak için kentsel ortamlarda daha fazla doğal ve yeşil alan yaratmaya kararlıdır.

Enfield Belediyesi, Çevre, Kültür ve Kamusal Alanlar Kabine Üyesi Cllr Chinelo Anyanwu şunları söyledi: "Hazelwood Okulu'ndaki yeni SuDS, özellikle yoğun yağış sırasında doğal drenaj sistemlerini taklit ederek aşırı yağmur suyunu akıllıca yönetecek. Oyun alanı artık öğrencilerin eğlenmesi için biyolojik çeşitliliği artıracak ve çekecek güzel bir özelliğe sahip, ancak en önemlisi, okul binalarını ve çevresini sel ve kirlilikten korumak."

Proje Çevre Ajansı tarafından finanse ediliyor ve S106 paralarıyla destekleniyor.

Enfield Belediyesii'nin İklim Eylem Planı 2024'ü okumak için İklim Eylem Planı 2024'ü ziyaret edin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.