Öne Çıkanlar hapis cezası Karpaz bölgesi survivor cinayet İngiltere Milli Takımı economist sterlin 15 ekim 2018 KTFF güven oylaması galatasaray uefa fenerbahçe erzurumspor maçı

Bu haber kez okundu.

Daymer Kültür ve Sanat Festivali kapanışı Park konseri ile yaptı 

AVRUPA AJANSI (AVA) İngiltere'de Daymer Kültür ve Sanat Festivali etkinlikler ile geçen ay başladı ve 7 Temmuz'da park festivali ile sona erdi. Geçen hafta yapılan İngiltere seçimlerinde Islington’dan bağımsız milletvekili seçilerek dikkatleri üzerine toplayan Jeremy Corbyn, Festival kapanış konuşmacılarındandı.  DAY MER Başkanı Aslı Gül, EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Islington Bağımsız Milletvekili Jeremy Corbyn kapanış konuşmalarını yaptı. İngiltere’nin başkentinde düzenlen en eski ve büyük kültür ve sanat festivalini, Daymer, otuz beşinci kez düzenledi.  

Islington Bağımsız Milletvekili Jeremy Corbyn

İngiltere seçimlerinde 1983'ten beri temsil ettiği Islington North seçim bölgesini kazanan ancak ilk kez bağımsız milletvekili seçilerek dikkatleri üzerine toplayan Jeremy Corbyn, Daymer'e teşekkür ederek olumlu bir kampanya yürüttüğünü söyledi. Siyasi sistemin sosyal sorunlar için cevaplar üretmesi gerektiğini, sığınmacıları şeytanlaştırmanın cevap olmadığını da sözlerine ekledi. Seçmenlerinin "daha nazik, daha kapsayıcı bir politika"yı savunmasından gurur duyduğunu söyledi. Corbyn şunu ekledi: "Seçim bölgemle olduğundan daha fazla gurur duyamazdım ve bu sonucu getiren takımımızla ve daymer emekçileriyle daha fazla gurur duyamazdım. Elde ettiğimiz sonuç için Islington North'a çok teşekkür ederim."

Avrupa’nın en eski ve büyük kültür ve sanat festivallerinden olan Daymer Kültür ve Sanat Festivali’nin otuz beşincisi Londra’da Hackney'de sona erdi

Clissold Park Park Festivali’nde Miraz sahnede yer aldı 

Festivalin kapanış konserinde 7 Temmuz’da Clissold Park’da Miraz, Don Kipper ve Kontrast gruplarının sahne aldığı park şenliğinde yağmura rağmen coşku vardı. Yoğun yağan yağmura rağmen festival güzel şekilde kapanışını yaptı. 

DAY-MER Başkanı Aslı Gül


Day-Mer: “Dayanışmanın ve birliğin gücü budur.” 


Festivalin kapanışı sonrasında Day-Mer’den yapılan açıklama şöyle: “35. Park Şenliğimizde yağmura ve havaya rağmen festivalimize katılan dostlarımıza ve alanda emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Festivalimiz, üyelerimizin kolektif çabası ve dostlarımızın bize olan güveni ve dayanışması sayesinde bu günlere geldi. Dayanışmanın ve birliğin gücü budur.” 

Hackney Belediye Başkanı Caroline Woodley konuşma yaptı

Festivalde neler yapıldı
  

Avrupa’nın en eski ve büyük kültür ve sanat festivallerinden olan Daymer Kültür ve Sanat Festivali’nin otuz beşincisi Londra’da Hackney'de sona erdi. 18 Haziran 19:00’da DAY MER Daf Grubu, Kamil Küpeli yönetiminde DAY MER Şiir Grubu ve Jabbar Boziye yönetiminde DAY MER Ritm Grubu gecede sahne aldı. 23 Haziran 15:30’da “Power League Tottenham, Willoughby Lane, N17 0SL” adresinde: Gençler kendi arkadaş gruplarıyla katıldı.  25 Haziran 19:00’da Eski başbakan Margaret Thatcher’a karşı madencilerin direnişini konu alan “Still The Enemy Within” gösterildi. .29 Haziran 18:00’de: Müzik ve halaylı gecede gençler ve kendisini genç hissedenler buluştu.5 Temmuz 18:00’de: “İşçi Hareketindeki Gelişmeler, Filistin Halkıyla Dayanışma” başlıklı panelin konuşmacıları EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Savaş Karşıtı Koalisyon’dan Lindsey German, yazar Mustafa Yalçıner ve Kuzey Islington Milletvekili ve İşçi Partisi eski lideri Jeremy Corbyn oldu.

Fotoğraflarlar: Süleyman Topal

Daymer Kültür ve Sanat Festivali kapanışı Park konseri ile yaptı 

Çocuklar doyasıya eğlendiler

Daymer Kültür ve Sanat Festivali kapanışı Park konseri ile yaptı 

Daymer Kültür ve Sanat Festivali kapanışı Park konseri ile yaptı 

Aslı Gül 

Daymer Kültür ve Sanat Festivali kapanışı Park konseri ile yaptı 

Daymer Kültür ve Sanat Festivali kapanışı Park konseri ile yaptı 

Daymer Kültür ve Sanat Festivali kapanışı Park konseri ile yaptı 

Yaümura rağmen Daymer Kültür ve Sanat Festivali kapanışı Park konseri ile yaptı 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.