Öne Çıkanlar parti meclisi Nagehan Alçı Atatürkçü Düşünce Derneği eren erdem davaları Ara Güler kimdir derbi yasakları fırtına Gülriz Sururi kimdir cemre düşmesi OHSAD

Bu haber kez okundu.

BÜLENT ECEVİT TÜRK OKULU LONDRA HARLOW’DA AÇILIYOR

AVRUPA AJANSI (AVA) AVRUPA GAZETE ÖZEL- İngiltere’nin başkenti Londra’ya yakın olan ve yeni popüler olan bölgelerin başında gelen Harlow'da Türk Okulu açılıyor. Okulun adı Bülent Ecevit Türk Okulu (Longwood Primary Academy and Nursery). Harlow bölgesindeki artan Türk nüfusu göze alınarak kurulan Bülent Ecevit Türk Okulu, bölgedeki büyük bir Türk eğitim boşluğunu dolduracak. Bülent Ecevit Türk Okulu Başkanı Irfan Davulcular, Avrupa Gazetesine özel konuştu. 

AÇILIŞ 17 KASIM’DA

Avrupa Gazetesine özel konuşan Bülent Ecevit Türk Okulu Başkanı Irfan Davulcular şunları söyledi: 17 Kasım günü okulumuzun açılışı ve okula kayıtlar yapılacak. 6-7 Yıl önce Harlow'da ve çevresindeki Ware, Hoddesdon, Bishop Stortford, Broxbourne ve Epping gibi bölgelerde Türk dili konuşan nüfusta artış olmuştur.  Eksik olarak gördüğümüz Türk okulunu bu bölgede hizmete açacağız. Tüm halkımızı Harlow'da açacağımız Türk okulumuza bekleriz.” 

Bülent Ecevit Türk Okulu Başkanı Irfan Davulcular Avrupa Gazetesine özel şunları söyledi: 

Değerli halkımız, bildiğiniz gibi çocuklarımıza kendi dilimizi, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi öğretmek çok önemlidir. Çocuklarımızın dilini geliştirmesi adına İngiltere'de birçok faaliyet gösteren Türk okulu ve bu okullarda çalışan gönüllüler vardır. Ne mutlu bana ki sizlere bu konuda güzel bir müjdemiz var! Harlow bölgesinde yeni bir Türk Okulunun açılacağını siz değerli halkımıza gurur ve mutluluk ile paylaşmak isterim. 17 Kasım günü okulumuzun açılışı ve kayıtlarımız olacaktır. 24 Kasım'da ise ilk ders günümüz başlayacaktır. Deneyimli öğretim kadrosu ve gönüllülerden oluşan yönetim kadrosu ile çocuklarımıza hizmet vermeye başlayacağız. İletişim için aşağıdaki e-mail ve telefon numaralarından bize ulaşabilirsiniz. Sevgi ve saygılarımla, İrfan Davulcular, Bülent Ecevit Türk Okulu Başkanı” 

Bülent Ecevit Türk Okulu (Longwood Primary Academy and Nursery)
Paringdon Road, Harlow, Essex, CM18 7QR
[email protected]
Tel: 07853 099 575


Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit Kimdir?

Mustafa Bülent Ecevit. Doğum:28 Mayıs 1925, İstanbul - Vefat: 5 Kasım 2006, Ankara), Türk gazeteci, şair, yazar, çevirmen ve siyasetçidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin eski başbakanı, çalışma bakanı, devlet bakanı ve başbakan yardımcısıdır. 1974, 1977, 1978-1979 ve 1999-2002 yıllarında beş kez Türkiye başbakanlığı görevini üstlenmiştir. Temmuz 1974'te, Bülent Ecevit başbakanken, Yunanistan'daki askerî cuntanın desteklediği EOKA yanlısı Rumlar, Kıbrıs'ta Makarios'a karşı darbe yaptı. Darbe nedeniyle Ada'da yaşayan Türklerin yaşamlarının tehlikeye girmesi nedeniyle ordu alarma geçirildi. Londra'ya giden Ecevit, Türkiye gibi Kıbrıs anlaşmalarına garantör devlet olarak imza koymuş Britanya hükûmetinin yetkilileriyle görüştüyse de Kıbrıs'taki duruma bir ortak çözüm bulunamadı. Ecevit'in başında olduğu hükûmet barış için askerî müdahale kararı aldı. 20 Temmuz'da başlayan Kıbrıs Barış Harekatı'nı 14 Ağustos'taki II. Barış Harekâtı izledi. Kıbrıs Harekâtı'ndan sonra Ecevit, “Kıbrıs Fatihi” olarak anılmaya başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.