Öne Çıkanlar Benalmadena Ronda Cadiz Granada Cordoba İngiliz Gezginler Srebrenitsa londra NHS migren MasterChef uğur Atatürkün Gözlerini

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de A-level sonuçları açıklandı! İşte İngiltere'nin en akıllı bölgeleri

AVRUPA AJANSI (AVA) İNGİLTERE- İngiltere’de açıklanan A Level Lise diplomasıdır. Cambridge Üniversitesi tarafından 1951 yılında geliştirilmiştir. Uluslararası geçerliliğe sahip bir diploma olan bu program, İngiltere’nin lise dengi diplomasıdır.İngiltere’de liseyi tamamlayan öğrenciler, üniversite başvurularını da yine bu diploma ile yapmaktadır. İngiltere’de her beş öğrenciden dördü ilk tercihleri olan üniversiteye girmeyi başardı. İskoçya'daki öğrenciler sonuçlarını geçen hafta aldılar.Binlerce öğrenci A-Level, T-Level, BTec ve diğer seviye 3 sonuçlarını aldı.En iyi A Level notları 2021'den beri ilk kez yükseldi.Tüm notların %28'i A* veya A olarak açıklandı

A-Level sonuçları açıklandı

İngiltere'deki öğrenciler 2010'dan bu yana en iyi sonuçları elde ediyor.En iyi notların oranı pandemi dışında en iyi seviyede ancak Galler ve Kuzey İrlanda'daki sonuçlar geçen yıla kıyasla düştü. İngiltere'deki altıncı sınıf öğrencileri, kısmen matematik ve fen bilimlerindeki güçlü performanslar sayesinde, A* ve A notlarının oranında pandemi öncesi zirveleri geride bırakarak, bol miktarda en iyi A-seviyesi sonuçlarını aldılar. İlk kez ülke çapında 100.000'den fazla A-seviyesi adayının olduğu matematikte, İngiltere'deki 18 yaşındakilerin rekor düzeyde %42'si A* veya A alırken, katılımcıların üçte biri fizik ve kimyada en yüksek notları aldı.Ancak Galler ve Kuzey İrlanda'da farklı bir tablo vardı; pandemi öncesi sınıf sınırlarına geri dönüldü ve en iyi notların oranları geçen yıla kıyasla düştü, ancak Kuzey İrlanda'daki sonuçlar İngiltere'dekilerden daha iyi kaldı.Sadece İngiltere'de, katılımcıların %9,3'ü A* notu alırken, %27,6'sı A ve A* aldı. Covid döneminde 2020, 2021 ve 2022 yılları dışında, bu yılki sonuçlar A* notunun 2010 yılında tanıtılmasından bu yana herhangi bir yıldan daha yüksek.A Level öğrencilerinin büyük çoğunluğu ilk tercih üniversite yerlerini güvence altına aldı. 

Ofqual'ın başkanı Ian Bauckham 


İngiltere'nin sınav düzenleyicisi Ofqual'ın başkanı Ian Bauckham, notlandırma standartlarının geçen yıldan beri korunduğunu ve sonuçların 2023'e "genel olarak benzer" olduğunu söyledi. Kuzey İrlanda'da katılımcıların %30,3'ü 2023'e kıyasla yedi yüzde puanı düşerek A veya A* aldı, Galler'de ise oran %34'ten %27,6'ya düştü. Ancak her ikisi de 2019'daki eşdeğerinden yüksek kaldı.

Galler Eğitim Bakanı Lynne Neagle 

Galler Eğitim Bakanı Lynne Neagle şunları söyledi: "Bu yıl, pandemiden bu yana ilk kez, A Level  ve AS Seviyeleri sınavları ve değerlendirmeleri pandemi öncesi ile aynı düzenlemelerle yapıldı. Sonuçlar görmeyi umduğumuz gibiydi ve genel olarak pandemi öncesi sonuçlara benziyor." İngiltere'deki en iyi notlardaki artış - sınav düzenleyicisi Ofqual'a göre daha yetenekli bir altıncı sınıf öğrencisi grubunun sonucu - bunların nasıl dağıtıldığına ilişkin bölgesel ve sosyal eşitsizlikler ve pandemi öncesi yılların çoğuna kıyasla C veya üzeri not alanların oranının daha düşük olması nedeniyle yumuşatıldı.

Okul ve Kolej Liderleri Derneği Genel Sekreteri Pepe Di’Iasio şunları söyledi: “Okullarımız ve kolejlerimizdeki personel de bu gençleri derslerinde ve sınavlarında desteklemek için yaptıkları her şey için büyük bir övgüyü hak ediyor.“Pandeminin karanlık günleri geride kalmış olsa da, bu öğrencilerin birçoğu eğitimlerinde ciddi aksamalarla karşılaştığı için mirası bizi rahatsız etmeye devam ediyor. Özellikle, aileleri de sonraki yaşam maliyeti krizinden olumsuz etkilenen dezavantajlı geçmişe sahip gençleri etkiledi.” Üniversiteler, bu sonbaharda dezavantajlı geçmişe sahip rekor sayıda başvurucunun lisans kurslarına kabul edildiğini bildirdi. Ucas kabul servisi, en dezavantajlı geçmişe sahip 27.600 18 yaşındaki öğrencinin 2021'deki önceki rekorun üzerinde bir yer kabul ettiğini söyledi.

Universities UK'nin CEO'su Vivienne Stern şunları söyledi: “Bu yıl rekor sayıda dezavantajlı öğrencinin bir üniversite veya kolejde yer kazandığını görmek yüreklendirici. Özellikle dezavantajlı geçmişe sahip öğrenciler için bir derecenin güçlü faydaları olduğunu ve bunun onların yaşamları boyunca kazançlarını ve kariyer beklentilerini artıracağını biliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.