Öne Çıkanlar Termal KTFF Türkiye İrlanda son dakika transfer trafik Yasar Dogan Pedro Sanchez kemal sunal doğum tarihi kurban fiyatları

Bu haber kez okundu.

Üç Kelime ile Covid 19 Karantina Günleri Çalışması İkinci Bölüm

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-Geçen yıl Covid-19 karantina günlerinin dünyada nasıl yaşanmış olduğunu araştırmak için bir proje hazırlayan yazar, sosyolog ve sanatçı Semra Eren-Nijhar, bu yıl çalışmanın devamını sağlayarak araştırmanın sonuçlarını yapmış olduğu ikinci video ile paylaştı. Seçtiği örnek ülkelerde yaşayan bireylere karantina günlerinde (Mart 2020-Haziran 2021) yaşadıklarını, tecrübelerini, hissettiklerini, algıladıklarını ve düşündüklerini üç kelime ile sınırlayarak anlatmalarını isteyen Eren-Nijhar, aldığı sonuçları ikinci video da toplayarak, tüm dünyada yaşanan karantina günlerinine ışık tutuyor.

Eren-Nijhar, erkek-kadın oranına da dikkat etti 


Çalışmanın ikinci bölümünde yine katılımcıların erkek-kadın oranına da dikkat eden Eren-Nijhar, bu çalışma da yine değişik yaşlardan bireylere yer verilmesine özen göstererek daha fazla ülkenin araştırmada yer almasını sağlamıştır. 2020 de başlatılan ve 2021 yılını da kapsayan bu çalışma yine kendi alanında bir ilke imza atarak farklı ülkelerde yaşayanların düşüncelerini üç kelimede toplamıştır.  İkinci çalışmada aralarında Çin Şiir Akademi başkanı da olmak üzere, sanatçılar, akademisyenler ve işinsanları da yer almaktadır. Karantina günlerinde yaşananları ‘Ortak Geçmişimiz/Ortak Tarihimiz’ olarak geleceğe aktarma sürecinde yardımcı olacak bu araştırmanın ikinci videosunun müziği CortexBeats tarafından yapılmıştır.


Proje kapsamında seçilen örnek ülkeler arasında Kazakistan, Özbekistan, Pakistan, Hırvatistan, İsveç, Nijerya, Ürdün ve Çin’de yer alıyor
 

https://www.youtube.com/watch?v=SIqvuaqSDmc

Yazar, sosyolog ve sanatçı Semra Eren-Nijhar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.