Öne Çıkanlar ingiltere koronavirüs londra chp haberleri muharrem ince İngilterenin Southport Halil İzzet Kenan Poleo Gallipoli angel Nefes terapisti kamplar

Bu haber kez okundu.

Londra'da Edwardian Victoria İstasyonu Pasajı art deco özellikleriyle dikkat çekiyor

Edwardian Victoria Station Arcade mimarisiyle gündeme geldi. Hassas bir şekilde restore edilmiş mağaza cepheleri, art deco özellikleri ve Edwardian mimarisi, Victoria otobüs istasyonunun ve ana hat Victoria İstasyonu'nun yanında bulunan Arcade'in eski ihtişamını geri getirdiLondra Ulaşım Şirketi Places for London, net sıfıra odaklanma dahil olmak üzere önümüzdeki 10 yıl boyunca Londra genelindeki perakende teklifini iyileştirmek ve geliştirmek için 300 milyon £ yatırım yapacak.Londra Ulaşım Şirketi Places for London, Victoria Station Arcade'i müşterilerin restore edilmiş Edwardian mimarisinin ve yeni perakende teklifinin keyfini çıkarması için yeniden açtı.1900'lerin başında Metropolitan District Railway'in bir parçası olarak inşa edilen Victoria Station Arcade'in benzersiz miras özellikleri zamanla hasar görmüştü. Ancak, 1,5 milyon sterlinlik bir restorasyon projesinin parçası olarak, yetenekli zanaatkarlar miras kalıplarını, taş işçiliğini, sıva işçiliğini hassas bir şekilde restore ettiler ve iki orijinal kalan dükkan cephesini ve dönem tarzı aydınlatmayı taklit eden sempatik Edwardian tarzı dükkan cepheleri ve pasajın tarihi District Railway renk şemasında yeniden dekore edilmesini sağladılar.

Baba ve oğul mimar ikilisi George ve Frank Sherrin, 1900'lerde Victoria ve Liverpool Street ve South Kensington dahil olmak üzere diğer istasyon pasajlarını tasarladılar ve bunlar bugün hala kullanılıyor. Ancak, Victoria Pasajı 1970'lerde düşüşe geçti ve orijinal mimari özelliklerin çoğu kaldırıldı. Historic England, pasaja 2014'te II. Derece koruma statüsü verdi ve restorasyon çalışmaları birkaç yıl sonra başladı.

 
Pasajı ziyaret eden müşteriler, Victoria Caddesi'ndeki 1920'lerden kalma beton kanopi ve 1930'lardan kalma London Transport bronz ve mavi emaye çerçeveli paneller gibi restore edilmiş özelliklerin keyfini çıkarabilecekler. Her iki cephedeki ikiz kollu küre aydınlatma armatürlerinin kopyaları da London Transport Müzesi koleksiyonundan örnekler kullanılarak ve Worcester'dan uzman demiryolu aydınlatma tedarikçisi Fain Redfern ve Telford'dan Decorlight Limited'ın uzman desteğiyle yaratıldı. Restorasyonun bir parçası olarak, mağaza cephelerinden biri de 1930 art deco sunburst cam işçiliğini korudu.

Önümüzdeki 10 yıl içinde Places for London, perakende alanlarında net sıfıra ulaşmak için 300 milyon sterlinden fazla yatırım yapacak. Places for London'ın perakende alanındaki perakende işletmelerinin yüzde doksan beşi küçük ve orta ölçekli işletmelerdir ve bu da küçük işletmelere Places for London ile yoğun alandaki ortaklıklar kurmanın benzersiz fırsatını vurgulamaktadır. Places for London, başkentte perakendenin canlanmasını destekleyerek bağımsızların ve çeşitli küçük ve ana akım işletmelerin Londra'da gelişmesine yardımcı oluyor.

Victoria Station Arcade, TfL'nin Eylül ayının sonlarında düzenleyeceği iki Açık Ev Londra etkinliğinden biri olacak. 21 Eylül'de, pasajda her yarım saatte bir tarihi hakkında konuşmalar yapılacak ve Londralıların tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmeleri sağlanacak.

 


Arcade'de yedi perakende birimi var ve bunlardan ilkinde yaz başında ticarete başlayan yeni kiracılar var ve yakında daha fazla perakendeci kapılarını açacak.Places for London Perakende Müdürü Samantha Bain-Mollison şunları söyledi: "Pasaj alanına yeni bir hayat getirmekten gurur duyuyoruz ve ziyaretçilerin Victoria'nın kalbindeki bu eşsiz perakende teklifinin tadını çıkarmasını dört gözle bekliyoruz.Bu tarihi konumun miras yönlerini restore etme çalışmalarımız, Places for London'ın şehrin ulaşım tarihini kutlama ve Londra'nın ziyaretçilerine, çalışanlarına ve sakinlerine başkentin geleceğinin bir parçası olmaya devam edebilecek otantik ve gelişen perakende destinasyonları sağlama konusundaki özverisinin kanıtıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.