Öne Çıkanlar Benalmadena Ronda Cadiz Granada Cordoba İngiliz Gezginler Kew Gardens Kuğu nüfus sayımı Srebrenitsa londra NHS migren

Bu haber kez okundu.

İngiltere'deki Türk toplumu için acil durum iletişim bilgileri

AVRUPA AJANSI (AVA) İNGİLTERE-Birleşik Krallık ülkelerinden İngiltere'de faaliyet gösteren Türk Federasyonu (British Turkish Association) Başkanı Murat Şükrü Acar, Avrupa Ajansı (AVA) açıklama yaptı. Acar şunları söyledi: "Değerli Türk Toplumu, Son günlerde İngiltere’nin bir çok şehrinde yaşanan endişe verici olaylar, hepimizi derin bir üzüntüye sevk etti. Southport'ta gerçekleşen trajik olaylar ve ardından başlayan aşırı sağcı şiddet eylemleri, toplumumuzda huzursuzluk ve güvensizlik yaratmaktadır. Bu zor zamanlarda, birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlamalıyız. İngiltere Başbakan Keir Starmer ve hükümet yetkilileri, bu tür şiddet olaylarının önüne geçmek ve toplum düzenini sağlamak için ciddi adımlar atmaktadır. Polis güçleri, ülke genelinde güvenliği artırmak ve olası yeni eylemleri önlemek için çalışmalarını sürdürmektedir.Ancak, bu çabaların yanı sıra, bizlere de önemli görevler düşmektedir. Toplumumuzun her bireyi, bu tür provokasyonlara karşı sağduyulu olmalı ve birbirimize kenetlenmeliyiz. Unutmayalım ki, birlikte hareket ettiğimiz sürece bu tür tehditlerin üstesinden gelmemiz daha kolay olacaktır.Özellikle gençlerimizi bu konuda bilinçlendirmek ve sosyal medyada yayılan yanlış bilgilere karşı dikkatli olmalarını sağlamak, bu dönemde atabileceğimiz en önemli adımlardan biridir. Toplumsal barışımızı ve huzurumuzu korumak adına, provokasyonlara kapılmadan, birlik içinde hareket etmeliyiz."

British Turkish Association Başkanı Murat Şükrü Acar, Avrupa Ajansı'na (AVA) yaptığı açıklamasını şöyle sona erdirdi: 

Murat Şükrü Acar: "İngiltere'deki Türk toplumu olarak, tarih boyunca zorlukların üstesinden gelmeyi başardık. Bugün de aynı dayanışma ve birlik ruhuyla hareket ederek, hem kendimizi hem de komşularımızı koruyabiliriz. Camilerimizde ve derneklerimizde güvenlik önlemlerini artırarak, topluluklarımızın güvenliğini sağlamak için hep birlikte çalışmalıyız. Londra Büyükelçimiz Sayın Osman Koray Ertaş’ın da yaptığı basın açıklamasında da belirttiği üzere “ Vatandaşlarımızın, yerel basın-yayın kuruluşlarını yakından izlemeleri ve Birleşik Krallık makamları ile Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluklarımızın yapabilecekleri ilave uyarı ve duyuruları takip etmelerini tavsiye ediyoruz."

"Vatandaşlarımız ihtiyaç halinde, 7/24 esasıyla çalışan Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi'ne (+44 203 608 80 90 ve +90 312 292 29 29) ve Londra Büyükelçiliğimiz ile Birleşik Krallık'taki üç Başkonsolosluğumuza ulaşmaları mümkündür."

Acar: "Son olarak, İngiltere'de yaşayan tüm Türk toplumunu, sağduyu ve hoşgörü ile hareket etmeye davet ediyorum. Hep birlikte, barış ve güven içinde yaşayabileceğimiz bir toplum için çalışacağımızdan hiç şüphem yok. Birlikte güçlü, birlikte daha güvendeyiz. Teşekkür ederim." 

Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, İngiltere'deki aşırı sağcı şiddet olaylarının ardından Türk toplumuna dikkatli olmalarını tavsiye etti. Okumak için tıklayınız 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.