Öne Çıkanlar Benalmadena Ronda Cadiz Granada Cordoba İngiliz Gezginler NHS migren MasterChef uğur Atatürkün Gözlerini İngilterede St. Marys Redgrave Kilisesi

Bu haber kez okundu.

Bir can verdiler 6 can kurtardılar! Londra'da minik Ada Bıçakçıya buruk veda

AVRUPA AJANSI (AVA) İNGİLTERE/ÖZEL HABER -  Daha 1 ay önce Londra Rauf Raif Denktaş Türk Okulu karne töreni ve yıl sonu festivaline katılarak şarkı söyleyen başarılı minik öğrencilerimizden Ada Bıçakcı, Londra’da maalesef elim bir kaza sonucu aramızdan ayrıldı. Ada Bıçakçı’ya buruk vedaediyoruz... Onu huzura kavuşturma ve hayat sınavımızın ne olduğunu hatırlama günü. Kelimelerin yetersiz kaldığı an… Avrupa Ajansı olarak Ailesine sabırlar dileriz. İngiliz polisi Scotland Yard, Ada'nın ölümünün ardından organlarının altı çocuğa yardım etmek için bağışlandığını ve cenaze töreni düzenleneceğini söyledi.

Ada'nın organları 6 çocuğa can verdi

Avrupa Ajansı'nın ulaştığı acılı baba Bora Bıçakcı şunları dile getirdi: 

"Bir can verdik, 6 kurtardık diye avunuyoruz. Çocuklar hepimizin. Kaza değil bir hikaye olması için çalışacağız. Hayata daha çok sarılacağız" 

Gözüyaşlı babanın ve annenin duyguları tarifsiz, yürek yakıcı bir durum. Baba Bora Bıçakçı duygularını şöyle ifade etti

Bora Bıçakçı:

Vurulduk ve paramparça olduk,

Birimiz altı oldu, yeni yerlerde yaşıyoruz.

Teşekkürler minnettarlığımızı göstermek için yeterli değil

Ada'yı büyük eylemlerle onurlandıracağız.

Fonlar bize yardım edenleri destekleyecek,

Acil servislerden hastanemize kadar.

Bizi sevgiyle ıslatanların sayısını unuttuk

Bu hepimizin borçlu olduğu bir teşekkür hikayesi

Ada Bıçakçı,  Londra'da yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında koṣuda 1.inci gelerek ailesini ve okulunu sevindirmişti. 

Ada Bıçakçı, İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu TTFF'nin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında koṣuda birinci gelmiṣti.

Ada Bıçakçı, Londra büyükelçimiz Osman Koray Ertaş'tan madalyasını almıştı

Okul Başkanı ve TTFF başkanından ailesine ve toplumumuza başsağlığı

Londra Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Başkanı Meryem Biricik ve İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Başkanı İrfan Davulcular acılı aileye başsağlığı diledi. Londra Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Başkanı Meryem Biricik ailenin acısını paylaşmak istediğini söyledi ve şunları ekledi:  “Acımız çok büyük… Güzeller güzeli öğrencimiz Ada’nın amansız vefatı bizleri derinden sarsmıştır. Ada’mıza Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine ise sabırlar diliyorum…

Ada'nın organları 6 çocuğa can verdi

İrfan Davulcular duygularını şöyle dile getirdi:  “Daha 1 ay önce şiir okuyordun. Gözlerimin önündeydin. Okulun için toplumun için ailen için şiirler ezberlemiştin. Kelimelerin sözün bittiği yerdeyiz. Hepimizin başı sağ olsun…Seni asla unutmayacağız ADA. ”

Avrupa Gazetesi çalışanları adına editörümüz Vatan Öz, minik Ada’ya Allahtan rahmet kederli ailesine sabırlar diledi. Öz şunları söyledi: İngiltere’de yaşayan toplumumuzun başarılı simalarından olan Bora Bıçakçı’nın yine kendisi gibi bu yaşına kadar yetiştirdiği başarılı evlatlarından olan Ada Bıçakçı’nın aramızdan ayrılışı bizleri derinden üzmüştür. Türk ve İngiliz toplumu için büyük kayıp olan minik Ada,  nur içinde yatsın. Allah rahmet eylesin… Başta acılı anne ve babasıyla kardeşi olmak üzere geride kalan tüm ailesine sabırlar dilerim.”

Ada, saçlarını kesip yardım için bağışlamıştı.

Ada'nın ölümünün ardından organları altı çocuğa yardım etmek için bağışlandı. Ailesi minik Ada için adına hatıra ormanı yaptırdı. 

Minik Ada’nın cenaze töreni 19 Ağustos Pazartesi günü Londra’da yapılacak

Minik Ada Bıçakçı’nın cenazesine katılmak isteyenler aşağıdaki linkte gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

19/08/2024 Pazartesi günü

- Ada Bıçakcı 10:30'da evinden ayrılacak

- Cenaze töreni 11:30'da "Paul's Garden"da yapılacak

- Ada için 12:30'da Şapel'de bir "açık mikrofon" 

Green Acres Kemnal Park Mezarlığı adres : Sidcup, By-Pass, Chislehurst BR7 6RR

Ada için yardım eden hayır kurumlarına şükranlarımızı sunmaktan çekinmeyin:

https://www.gofundme.com/f/thanks-for-adas-heartbeat

Trajik ölüm İngiliz basınına da yansıdı

9 Yaşındaki minik kız Londra’da otobüs şoförü tarafından öldürüldü. Türk-İngiliz uyruklu Ada Bıçakçı’ya Güneydoğu Londra'da belediye otobüsü çarptı. Dokuz yaşındaki Ada Bıçakçı’ya 3 Ağustos'ta saat 09:00'da Bexleyheath'teki Watling Caddesi'nde otobüs çarptı. İki gün sonra minik Ada hastanede hayatını kaybetti.

Metropolitan Polisi, otobüs şoförünün tehlikeli sürüş ve bazı maddelerin etkisi altında araç kullanma nedeniyle ciddi yaralanmalara neden olma şüphesiyle tutuklandığını ve kasım ayının başına kadar kefaletle serbest bırakıldığını söyledi.

Polis, jimnastikçi ve yüzücü Ada'nın Bexleyheath'te yaşadığını ve yerel bir ilkokulun yanı sıra bir Türk okuluna gittiğini söyledi. Scotland Yard, Ada'nın ölümünün ardından organlarının altı çocuğa yardım etmek için bağışlandığını ve cenaze töreni düzenleneceğini söyledi.Aileye uzman memurlar destek veriyor ve mahremiyetlerine saygı gösterilmesini talep ediyorlar. Dedektifler hala tanıkların ve araç kamerası görüntülerine sahip olanların ifadelerini almak istediklerini söylüyorlar.

EDİTÖR: Avrupa Gazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.