Avrupa Ajansı AVA Avrupalı Türklerin Sesi

Kurban Bayramı ne zaman, Arefe günü hangi gün

TÜRKİYE

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinin iç turizmde hareketlenmeye neden olduğunu belirten Avcı, "Kurban Bayramı, pazartesi başlıyor, dört gün sürüyor. Cuma günü de birleştirildiği zaman tatil yine dokuz güne çıkıyor. Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak" diye konuştu.

Turizm Bakanı Nabi Avcı katıldığı televizyon programında turizmle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Avcı binlerce kişinin merakla beklediği tatil konusu da açıklığa kavuşturdu. Bakan Avcı, Kurban Bayramı tatilinin de tıpkı Ramazan Bayramı tatilindeki gibi 9 gün olabileceğine değinerek 'Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak' dedi.

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinin iç turizmde hareketlenmeye neden olduğunu belirten Avcı, "Kurban Bayramı, pazartesi başlıyor, dört gün sürüyor. Cuma günü de birleştirildiği zaman tatil yine dokuz güne çıkıyor. Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak" diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatili ile ilgili bir açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Önümüzdeki bayramda da uzun bir tatil olacak" dedi.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ GÜNLERİ

11 Eylül 2016 Pazar Arefe

12 Eylül 2016 Pazartesi Kurban Bayramı (1.Gün)

13 Eylül 2016 Salı Kurban Bayramı (2.Gün)

14 Eylül 2016 Çarşamba Kurban Bayramı (3.Gün)

15 Eylül 2016 Perşembe Kurban Bayramı (4.Gün)

02 Ekim 2016 Pazar Hicri Yılbaşı

11 Ekim 2016 Salı Aşure Günü

11 Aralık 2016 Pazar Mevlid Kandili

KURBAN BAYRAMININ ÖNEMİ:

Kurban Bayramı günleri, Hz. İbrahim'in duasıyla müminlerin tek yürek, tek vücut oldukları, aynı iman ve aynı ruhla mübarek ve mukaddes topraklara geldikleri, tek parça örtülerine bürünerek her türlü ayrıştırıcılığı bıraktıkları, tek merkezde, Kâbe'de tavaf ettikleri, tek meydanda, Arafat'ta toplanarak hac farizasını yerine getirdikleri mübarek zaman dilimleridir.

Kurban Bayramı günleri aynı zamanda bütün müminlerin İbrahimî bir arayışla Rabbimizin kendilerine lütfettiği nimetlere şükranlarının bir ifadesi olarak Kurban ibadetini eda ettikleri mübarek vakitlerdir.

Bu bayrama adını veren Kurban; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail örneğinde olduğu gibi ilâhî emirlere kayıtsız teslimiyet göstergesi, hak yolunda fedakârlığın bir nişanesi, Allah'ın bize lütfettiklerinden onun hoşnutluğu için verebilmenin hâl ile ifadesidir.

Kurban, sahip olduklarımızı fakir ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın tadına varma fırsatı, katılaşan kalplere, hayatın ve varoluşun gerçek anlamını unutan zihinlere öze dönüş çağrısı içeren bir hikmetler bütünüdür.

Kurban, Allah'a, yüce ve ilâhî olan her şeye yakın olma arayışıdır. Nitekim Cenab-ı Hak, şöyle buyurur:

"Allah'a kurbanlarınızın ne etleri ulaşır, ne de kanları. Ona ulaşan takvanızdır..." (Hac, 37)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.