Avrupa Ajansı AVA Avrupalı Türklerin Sesi

KIBRIS’TA TARİHİ BULUŞMA, DEVLER KIBRIS’TA BULUŞUYOR

KÜLTÜR SANAT

Asu Maralman, Yeşim, Yeliz, Funda, Rana Alagöz, Cici Kızlar’dan Bilgen Bengü, Coşkun Demir ve Ersan Erdura, Gazimağusa Namık Kemal Meydanı’nda sahneye çıkacak

AVRUPA AJANSI (AVA)- 1970’li yılların tanınmış sanatçıları Kıbrıs’ta düzenlenen özel bir konserde bir araya geliyor. Asu Maralman, Yeşim, Yeliz, Funda, Rana Alagöz, Cici Kızlar’dan Bilgen Bengü, Coşkun Demir ve Ersan Erdura 5 Ekim Cumartesi akşamı saat 19:30’da Gazimağusa Namık Kemal Meydanı’nda sahneye çıkacak.Toplumsal sorumluluk, kültürel ve sanatsal projeleriyle tanınan Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği ile Gazimağusa Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri konserde şef Oskay Hoca yönetiminde Çağdaşlar Korosu da konserde yer alacak.Çağdaşlar Korosu, geçtiğimiz Kasım ayındaki bir başka konserde Dragos Musiki Derneği’nin İstanbul Kültürler Korosu’yla ortaklaşa “Unutulmayan Şarkılar” temalı bir konser de vermişti. Konsere misafir sanatçı olarak Asu Maralman “55. Sanat Yılı” konserler dizisinin başlangıcı olarak özel olarak davet edilmişti. 


LONDRALI ASU MARALMAN

Sabah Ola Hayrola, Bağrı Yanık Dostlara, Bal Gibi Olur, Yollar, Şarkılar Yazdım, Aşk Çiçeği, Bana Güzel Bir Şey Söyle, Kandıramazsın, Bir Ayrılık Bir Yoksulluk Bir Ölüm, Recep, Kimine Hay Hay, Kimine Vay Vay, İnsana İnsan Gerek, Toprak ve Ana gibi eskimeyen şarkılarıyla müzikseverlerin kalplerinde ayrı bir yer tutan Asu Maralman 16 yıldır Londra’da yaşıyor. Popülerleşmiş yabancı parçalara Türkçe söz yazarak “aranjman” ya da “taverna” devrinin yaşandığı dönemlerde inatla Şanar Yurdatapan, Atilla Özdemiroğlu, Selmi Andak, Bora Ayanoğlu gibi bestecilerimizle çalıştı. Yarım asrı aşkın koruduğu çizgisi, kendine has yorum gücü, üstün şan tekniğiyle Karacaoğlan ve Pir Sultan Abdal gibi ozanlarımızın eserlerini seslendirerek Anadolu Pop akımının kurucularından ve yaşatanlarından oldu.

KAÇIRILMAMASI GEREKEN FIRSAT


Çocukluğu veya gençliği 1970’li yıllara denk gelip hala genç kalanlar “Yalan”ıyla Yeliz’i, “Çaresizim”le Funda’yı, “Boğaz İçi”yle Yeşim’i, “Gül Yanaklım”la Coşkun Demir’i, “Her Şey Bitmiştir Artık”la Malatyalı solist kardeşlerden Rana Alagöz’ü, Türk Elvis ünvanlı Ersan Erdura’yı, Cici Kızlar’dan Bilgen Bengü’yü hatıralarında saklarlar. Hatıralarını capcanlı karşılarında görmek isteyenler için 5 Ekim Cumartesi akşamı saat 19:30’da Gazimağusa Namık Kemal Meydanı’nda kaçırılmaması gereken bir fırsat doğmuş olacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.