Avrupa Ajansı AVA Avrupalı Türklerin Sesi

Londra Büyükelçiliği konutunda Türk Ege lezzetleri tanıtıldı

GÜNDEMDEKİLER

T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Londra Büyükelçiliği konutunda Türk Ege lezzetleri tanıtıldı

T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, ülkemizde ve yurtdışı temsilciliklerimizde 21-27 Mayıs 2024 tarihlerinde kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Londra Büyükelçiliği konutunda “Türk Ege lezzetleri” tanıtıldı.Sürdürülebilirlik ve şifa temelinde geliştirilen Türk mutfağının birbirinden lezzetli ve atıksız reçetelerinin öne çıkarıldığı etkinlikte, UNESCO Dünya Miras Alanlarının da bulunduğu Ege ve Akdeniz bölgelerinin video tanıtımı yapıldı. 

Londra’da mukim yabancı diplomatlar, Birleşik Krallık makamları ve Türk toplumundan isimlerin katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Türk mutfağının aileyi ve toplumu birleştirici rolüne dikkat çekti. Zeytinyağlı Ege-Akdeniz yemeklerinin sağlıklı ve sürdürülebilir özelliklerini vurgulayan Büyükelçi Ertaş, “sıfır atık” ilkesinin geleneklerimizin bir parçası olduğunu, Türk mutfağının geleneksel olarak bu ilkeye dayandığını, Sayın Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan sıfır atık projesinin de toplum tarafından sahiplenildiğini ifade etti.



Etkinlikte ayrıca tanınmış Şef Hüseyin Özer ile zeytinyağı üreticileri Ayşe Özgür ve Asena Balsarı da birer konuşma yaparak katılımcılarla geleneksel mutfak kültürümüz ile zeytin ve zeytinyağı temelli tariflerin inceliklerini paylaştılar. 



Ege ve Akdeniz bölgelerinden geleneksel lezzetlerin ikram edildiği etkinlikte, konuklar ayrıca zeytinyağı tadımı yapma fırsatı da buldular.

T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Londra Büyükelçiliği konutunda Türk Ege lezzetleri tanıtıldı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.