Avrupa Ajansı AVA Avrupalı Türklerin Sesi

İngiltere'de Sonay Yakup Yakupsoy Şiir Ödülleri töreni

GÜNDEMDEKİLER

Sonay Yakup Yakupsoy Şiir Ödülleri töreni İngiltere Türk Kadınları Yardımlaşma Derneği (TWPA) merkezinde yapıldı.

Sonay Yakup Yakupsoy Şiir Ödülleri töreninde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Büyükelçisi Çimen Keskin ve Başkonsolos Yardımcısı Mustafa Erçakıca, CTCA Başkanı Kenan Nafi, Ertanç Hidayettin ve Aycan Saracoğlu, Türk ve Kıbrıs Türk toplumunun konukları arasındaydı. Sonay Yakup Yakupsoy Şiir yarışmasının jüri üyeleri arasında Sonay Yakup Yakupsoy, Semra Eren Nihar, Susan Darbaz ve Ali Uysal vardı. Jüri şiirleri puanladı, her şiire bir numara verildi ve hiçbir önyargı olmaması için şairlerin isimleri kaldırıldı.Yarışmaya katılan şiirlerin yanı sıra Nazım Hikmet, Osman Türkay ve Orhan Veli Kanık gibi ünlü Türk şairlerinin şiirleri deokundu.

Keyifli bir öğleden sonraydı, çok başarılı bir etkinlikti, herkes gerçekten güzel kaliteli vakit geçirdi. Bu etkinlik, Sanatlar ve TWPA için önemli bir adımdı ve genç nesillere kendilerini her türlü sanat biçimiyle ifade etme cesaretini ve güvenini aşıladığını umuyoruz.

"Yurtdışında yaşayan Türkler olarak Bir topluluk olarak herkese burada olduğumuzu, gerçek olduğumuzu ve en az onlar kadar iyi olduğumuzu göstermeliyiz. Yeteneklerimizi paylaşmak sadece topluluğumuza değil, tüm dünyaya verebileceğimiz güzel bir hediye. Umarım bugünkü etkinlik hepinizi hayatınızda şiiri benimsemeye teşvik eder. Okuyun, yazın ve düşüncelerinizi ve tutkularınızı paylaşın, bunu yaparak başkalarıyla bağlantı kuracağınızı, umutlarınızı ve hayallerinizi ifade edeceğinizi ve ortak insan deneyimlerinizi paylaşacağınızı umuyorum."

Katılan tüm şiirler bir kitapta yayınlandı ve tüm gelirler toplum içindeki eğitim projelerine yardımcı olmak için kullanılacak. Bu yarışmanın TWPA yıllık programına yıllık bir ek olması umuluyor.

Sonay Yakup Yakupsoy Şiir Ödülü 2024 Kazananları

Çocuk Kategorisi 8-11 yaş

Birinci Ödül Pembe - Maya Beyzade

Genç Kategorisi 12-18 yaş

Birinci Ödül Görebiliyor musun? Dilan B Elliott

Öğrenme Güçlüğü Çeken Bireyler Kategorisi

Birinci Ödül Ben - Mirhat Yılmazer

Kadın Kategorisi 19+ yaş

Birinci Ödül Serzeniş - Münevver Borova

Erkek Kategorisi 19+ yaş

Birinci Ödül Bir Bağlama İpi - Mete Ekmekcioğlu

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.