DÜNYA'nın sayılı kanun virtüözlerinden kabul edilen Göksel Baktagir ve ekibi, Londra'da unutulmaz iki konser verdi. İlki Türk ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan Leighton House'da düzenlenen konser, ertesi gece Büyükelçilik Rezidansı'nda tekrarlandı.Evsahipliğini Büyükelçi Ünal Çeviköz'ün yaptığı iki konseri, yüzlerce Türk ve İngiliz konuk zevkle dinledi. Türk ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan Leighton House konserinde, Azerbaycan'ın Londra Büyükelçisi Fahreddin Gurbanov, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşi ile çok sayıda İngiliz konuk Baktagir ve ekibinin müzik ziyafetine zaman zaman tempolarıyla eşlik etti.İki batı, iki de doğu müzik aletinden oluşan orkestrada, kanunda Göksel Baktagir, ud'da Bilen Işıktaş, piyano ve akerdeon'da Şevket Aşıkuzun , kemanda ise Tuna Coşkun yer aldı.
Büyükelçilik rezidansındaki konsere ise Elçi Müsteşar Fatih Ulusoy, Askeri ataşe Kur.Alb.Erdal Ergun, Basın Müşaviri Emin Tuğrul, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Timur Doğruyol, TFUK Başkanı Zeren Safa, Turkuas UK Başkanı Prof. Mustafa Camgöz, ADD Başkanı Jale Özer, Öğretmenler Derneği başkanı Mansur Işıkbol, diplomatlar, sivil toplum kuruluşları yöneticilerinden oluşan yüzü aşkı konuk katıldı. Büyükelçi Ünal Çeviköz, yaptığı konuşmada rezidansta bu yılın en son konserini verdiklerini belirterek, bunu Türk müziği ile sonlandırmayı arzuladıklarını belirtti.
Daha sonra müzisyenler sırasıyla Göksel Baktagir'İn besteleri Masum Aşk, Canım İstanbul, Merhaba,Horon, Yalnız Sen, Murat İşbilen'in bestesi Gülümcan, Kemani Kevser Hanımın Nihavend Longası ve anonim eserleri seslendirdiler. Kanuni Baktagir'in "Dalgalar" bestesinde kanunuyla çıkarttığı " martı" sesleri , salonda bir anda deniz sahili etkisi yaratırken, konuklar bazı şarkılara koro halinde iştirak ettiler. Her eser sonunda coşkuyla alkışlanan grubun bir saati aşan konseri sonunda, konuklar müzisyenleri kutlayarak, "kulaklarının pasının" silindiğini belirttiler.
Baktagir konser sonrası , "Büyükelçiliğimizin arzusu üzerine Türk müziğini tanıtmak için buradayız. Bu akşamki konserin ana teması Hayal gibi. Hayal gibi aslında albümleşmiş bir proje. 3 ayrı albüm halinde biz bu projeyi gerçekleştirdik. En güzel özelliği de Türk ve Batı müziği enstrümanlarının birbiriyle içiçe geçmiş tınılarından oluşan ezgilerden meydana geliyor" diye konuştu.Daha önce de farklı projeler kapsamında Londra'da konser verdiğini dile getiren Baktagir, bu konseri Türk kültürünün yansımaları anlamında farklı bir yere koymak istediklerini söyledi.Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ise Leighton House'da uzun süredir konser düzenlemeyi arzu ettiğini belirterek, "Bugün çok şükür bu arzumuzu gerçekleştirdik. Her şeyden önce burada birçok doğu ülkesinden toplanmış çiniler var. Bir köşesindeki duvar da bizim İznik çinilerimizden oluşuyor. Bu atmosfere Türk musikisi fevkalade güzel gidiyor" ifadesini kullandı.