Avrupa Ajansı AVA Avrupalı Türklerin Sesi

Avrupa Kalite Zirvesi Londra'da Naval and Military Club’ta gerçekleştirildi

DÜNYA

Avrupa Kalite Zirvesi, 14 Şubat 2025 tarihinde Londra’nın prestijli mekânlarından Naval and Military Club’ta gerçekleştirildi.

Lobin International ve DMW Diplomatlar Birliği tarafından düzenlenen zirve, siyaset, akademi ve iş dünyasından birçok önemli ismi bir araya getirdi. Lobin International Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ustaoğlu açılış konuşmasında Ticaretin ve kalitenin barışla ilişkisini vurguladı. Dünyanın bir çok yerinde savaşların olduğunu bu savaşların uluslararası ilişkilerle biran önce çözülmesi gerektiğini anlattı. Ticaretin ancak barış ortamında mümkün olduğunu söyledi. Bu toplantıya dünyanın bir çok ülkesinden iş temsilcilerinin bulunduğunu ve bu isimlerinde barışa destek vermek için biraraya geldiğini söyledi. 

DMW Diplomatlar Birliği Başkanvekili Mgr.Halil Sert konuşmasında Birlikten kuvvet doğar , ticari iş birliğini güçlendirmek lazım . Birbirimizi anlayarak ticaret hacmimizi büyütmemiz lazım dedi. Ticaretin diplomasiyle yakın bağlantısı olduğunu anlattı. Diplomatlar Birliği olarak diplomasinin gelişmesine katkı sağlayarak dünya ticaretini güçlendirmeya çalışıyoruz dedi. 

Londra Soutwark Belediye Başkanı Sunil Chopra Türkiyeyi seviyorum . Türkiyede nitelikli ürün ve hizmet dünyayla rekabet edebilir bir noktada . Özellikle turizm alanında yapılan yatırımlarla Türkiye turizmde lider ülke olma yolunda ilerliyor dedi.

Kazakistan Fahri Mersin Konsolosu Ahmet Budan, Kazakistan'ın alt yapı çalışmalarına önemli destek verdiğini ve Polonyanın ulaşım çözümlerini sağladıklarını söyledi.

Zirvede konuşma ve panellere katılan isimler arasında siyaset ve akademi dünyasından önde gelen birçok isim yer aldı: Zirve de Almanya, İsviçre, Polonya, Kazakistan, Hindistan, Kuveyt, Azerbayncan, İngiltere ve Türkiye'den iş dünyası temsilcileri yer aldı

Munir Samji 
Christopher W.eckhoff 
Hans Henning Reinecke
Saziment Palta Imre
Ahmet Ödemiş
Emir Özeren
Saadet Türkmen
Türkan Akbaş
Lala Talibova
Fehim Ustaoğlu

21. kez düzenlenen Avrupa Kalite Zirvesi, iş dünyasında yenilikçi yaklaşımları teşvik ederken, kalite standartlarının yükseltilmesi konusunda önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Etkinlik, uluslararası platformda bilgi ve deneyim alışverişine olanak sağlayarak büyük bir başarıyla tamamlandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.