Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking

Bu haber kez okundu.

Taner Yıldız'dan 'doğal afet' yorumuna tepki

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Ermenek'teki maden ocağında 18 işçinin mahsur kaldığı su baskınıyla ilgili son bilgileri paylaştı. Madenin bağlı bulunduğu şirketten yapılan açıklamada "Doğal afet" yorumu yapılmıştı. Bakan Yıldız'dan şirketin açıklamasına tepki geldi. Yıldız'ın sözleri şöyle: "2 ayrı noktadan ocağa müdahale edebiliyorduk neler yapabiliriz diye dışarıdan tepenin arkasından ayrı bir sondaj vurduk. Bu yaptığımız çalışmalara mani olabilecek bir şey değil. En dip noktadaki su veya çamurun dışarı atılabilmesini sağlayacak ancak bu 3 veya 4 gün sürebilir. Çalışmalar gece boyuncada devam edebilecek. Hiç kusura bakmasın. Bu bir afet falan değil. Her şeyi kamuoyuyla paylaşmamız lazım. Bir sel felaketi, deprem gibi elimizde olmayan nedenlerden yaşananlar doğal afet diyoruz.
Doğal afet olmayan yerde kusur vardır demektir. Kusur kimdedir? İncelemelerle bu belirlenir. Ama buna doğal afet demek, bu işi geçiştirmektir. Bakanlıklarımız bu tarz bir düşüncenin içinde değildir. İşçi kardeşlerimizin oradana çıkarılmasına yoğunlaştık."
Bakan Elvan ise yaptığı açıklamada: "Yeraltında kaza sonrası müthiş bir yıpranma söz konusu. Su patlamasıyla beraber fakat çamurla beraber ilerlemek çok zor. Malzemeleri oradan boşaltmaya çalışıyorlar. Ancak şu an ilerlemenin daha yavaş olduğunu söylemek zorundayım. Suyu dışarı çıkarmak kolay ama çamuru dışarı atmak çok daha güç" dedi
Maden ocağını işleten şirketten bugün yapılan açıklama ise şöyle: "İşletmekte olduğumuz maden ocağında tüm iş güvenliği tedbirleri alınmış, bu  zamana kadar gerekli denetimlerin hepsi yapılmış, maden ocağı hukukun emrettiği  şekilde işletilmiştir. Kazanın oluş nedeninin şu an itibariyle tespit  edilebilmesi imkansız olmakla birlikte, içeriden kurtulan kardeşlerimizin bize  verdiği bilgiye göre, doğal bir afetten bahsedilmektedir. Türkiye'nin tüm maden  ocaklarında yemek saatleri içeride kullanılmaktadır ki; buna devlet ocakları da  dahildir. Ayrıca Torba Yasa ile getirilen uygulamaların yürürlüğü 2015  yılbaşından itibaren başlayacaktır. Bu konularda basına çıkan haberler ve diğer  değerlendirmeler, bilgi kirliliğinden başka bir şey olmamakla birlikte bu  sorunların 18 kardeşimiz halen kurtarılmayı beklerken irdelenmesi gereken  meseleler olmadığının da altını çizmek isteriz. Şu anki tek amacımız yıllardan  beri birlikte çalıştığımız ailemiz, dostumuz, arkadaşımız olarak gördüğümüz  emekçi kardeşlerimizin bir an önce güvenle ocaktan çıkarılmasıdır. Bunun dışında  hiçbir amaç ve çalışmamız yoktur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.