Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Penny Mordaunt Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu

Bu haber kez okundu.

150 bin Suriyeli öğrenci Türkiye'de okuyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "150 bin civarında Suriyeli öğrenci şu anda Türkiye'de eğitim görüyor. Bizim hesaplarımıza göre bunun dışında 200 bine yakın gündüz eğitime alınamamış çocuklar olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.Avcı, Sivrihisar Kaymakamlığı'nı ziyaretinin ardından, bir gazetecinin Suriyeli mültecilerin çocuklarının eğitimleri konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ile ilgili sorusu üzerine, Suriye'den gelen mültecilerden 8 bininin geçici kimlik numarası ve oturma izni aldığını belirterek, söz konusu mültecilerin çocuklarının Türkiye'deki okullarda düzenli eğitimlerine devam ettiklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.