Öne Çıkanlar ingiltere rusya Barcelona Roma maçı Basketbol Süper Ligi ışid operasyonu Barış Akarsu kemal sunal filmleri Belçika fransa Beren Saat KPSS sınav giriş yeri Beşiktaş LASK Linz maçı

Bu haber kez okundu.

2014 TEOG yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde, 8’inci sınıf öğrencilerinin 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde katıldıkları birinci dönem ortak sınavlarından Fen ve Teknoloji Testi A kitapçığının 9’uncu (B kitapçığında 6’ncı), İngilizce Testi A kitapçığının 4’üncü ve 6’ncı (B kitapçığında 5’inci ve 7’nci), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi A kitapçığının 7’inci (B kitapçığında 1’inci) sorularının hatalı olduğu gerekçesiyle Ankara 13. İdare Mahkemesi´nde yürütmeyi durdurma istemli olarak iptal davası açılmıştır.Mahkeme, Haziran ayı içerisinde davalarla ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı vermiş, Bakanlığımız, karar aleyhine Bölge İdare Mahkemesi´ne itiraz başvurusunda bulunmuş, bugün itibariyle de yürütmeyi durdurma kararına yönelik bu itirazımızın reddedildiği bilgisine ulaşılmıştır.Bakanlığımız, yürütmeyi durdurma kararına yönelik itirazın reddi üzerine, öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamalarını önlemek ve yargı kararlarının uygulanabilirliğini sağlamak amacıyla yargılamanın devamındaki haklarından feragat ettiğine ilişkin başvurusunu da ilgili mahkemeye ulaştırmıştır.Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararında söz konusu 4 sorunun değerlendirme dışı tutularak sınav puanı hesaplanmasında sınav kılavuzunun 11’inci maddesinin (i) bendindeki "Soru iptali olması durumunda değerlendirme geçerli soru sayısı dikkate alınarak yapılacaktır" hükmü esas alınarak değerlendirme yapılması gerektiğine hükmetmiştir.Bakanlığımız, bu hüküm doğrultusunda yeniden değerlendirme yaparak Fen ve Teknoloji, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ait puanları hesaplamıştır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

2014 TEOG SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA

TERCİH DÖNEMİ
Öğrenciler, 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında internet üzerinden tercih yapacak. A ve B olmak üzere iki grupta tercih yapacak olan öğrencilerin yerleştirme sonuçları, 22 Ağustos’ta duyurulacak ve kesin kayıt yapılacak. Yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanlara, ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda nakil yoluyla öğrenci kaydedilecek.
Merkezi Ortak Sınav Sonuçları açıklandı MEB tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik 28-29 Nisan'da gerçekleştirilen ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı -Sonuçlar, Bakanlığın e-okul veli bilgilendirme sisteminden öğrenilebilecekMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından temel eğitimden ortaöğretime geçiş uygulaması kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik 28-29 Nisan'da gerçekleştirilen ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı. Veli ve öğrenciler, ortak sınavlar kapsamında gerçekleştirilen altı temel ders için sınav sonuçlarını bugün itibarıyla https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde yer alan e-okul veli bilgilendirme sayfasından görebilecekler.Ortak sınavlar, yurt içi ve yurt dışı toplam 986 sınav merkezinde, 15 bin 814 okulda, 91 bin 8 salonda gerçekleştirilmişti. İkinci dönem ortak sınavlara, 1 milyon 271 bin 811 öğrenci katıldı. Ortak sınavların 28 Nisan'daki birinci oturumunda öğrenciler, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları, 29 Nisan 2014 Salı yapılan ikinci oturumunda ise fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılılarına girdi.Temel eğitimden ortaöğretime geçiş uygulaması kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı birinci dönem ortak sınavları ise 28-29 Kasım 2013'te yapılmıştı. Öğrencilerin, 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam, ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.Ortaöğretim okul kontenjanları 4 Temmuz'da açıklanacak. 8. sınıf yerleştirmeye esas puanları 7 Temmuz'da duyurulacak, 31 Temmuz-8 Ağustos'ta tercihler gerçekleştirilecek. Tercih sonuçları ise 22 Ağustos'ta bildirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.