Öne Çıkanlar londra maç saat kaçta 24 haziran seçimleri Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Azerbaycanın başkenti Aydın Çubukcu Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu Geri dönüşüm

Bu haber kez okundu.

ÖZGÜR DÜNYA ÇOCUKLARINDAN BARIŞ SESLERİ

 

ALİAĞA- İZMİR (23.04.2013)- Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği saat 18: 00'de  Atatürk  parkından başlayan kortej yürüyüşünde  misafir ülkelerin çocukları, yöresel kıyafetleriyle yaptıkları yürüyüş Aliağa'da   tam bir bayram havası yarattı. Kortej yürüyüşü  Cumhuriyet meydanında son buldu. ''Bi dünya çocuk Aliağa'ya geliyor'' sloganıyla düzenlenen şenliğe Bosna Hersek, Bulgaristan, Macaristan, Kazakistan, Makedonya, Romanya Ve Sırbistan'dan 200 çocuk katıldı.

ALİAĞA’DAN DÜNYAYA BARIŞ SESLERİ YÜKSELDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Aliağa’da 7 ülkeden çocukların barış çağrılarıyla renklendi. Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslar arası Aliağa Özgür Dünya Çocukları Şenliği, 7 ülkeden çocukların folklorik gösterileri ve dünyaya barış çağrılarıyla başladı.

KARDEŞ KENT KAKANJ HEYETİ GÖSTERİLERİ İZLEDİ

4. Uluslar arası Aliağa Özgür Dünya Çocukları Şenliği Atatürk parkından başlayarak istiklal Caddesi ve Hükümet Caddesi’nde süren kortejle başladı. 7 ülkeden çocukların rengarenk folklorik kıyafetleriyle Aliağa renkli görüntülere sahne oldu. Kortej, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa’nın kardeş kentleri Bosna Hersek’ten Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra ve Tokat Reşadiye Büşürüm belediye başkanı Bahtiyar Alkan’ın liderliğinde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. 

BAŞKAN OĞUZ: “TOPLUMLARI YAKINLAŞTIRIYORUZ”

Kortejin ardından Şenliğin açılış töreni Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Şenliğin açış konuşmasını yapan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, 4 yıldır Aliağa’dan dünyaya çocukların barış çağrısı yaptığını söyleyerek, “İyi ki bu şenliği 4 yıl önce düzenlemeye karar verdik. Her yıl çeşitli ülkelerden 200’ün üzerinde çocuk burada birbirini tanıyor, toplumlar yakınlaşıyor. Bugünün küçüklerinin, yarının büyükleri olduğunu hiç unutmayalım. Çocuklarımızı evlerinde misafir ederek kültürümüzü ve ülkemizi tanıtan ailelere tek tek teşekkür ediyorum” dedi. 

23 NİSAN’DA “YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ” RUHU 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, tam da Atatürk’ün istediği gibi “Yurtta Barış, Dünyada barış” felsefesine uygun kutlandığını ifade eden Başkan Oğuz, “Aliağa’yı 4 yıldan bu yana bir uluslar arası barış kentine dönüştürdüğümüz için çok mutluyum. Dünyadaki tek çocuk bayramını burada dünyaya çok anlamlı mesajlarla kutluyoruz. Şenliğimize ve bayramımıza katılan tüm ülkelere, kardeş kentlerimiz Kakanj ve Büşürüm belediye heyetlerine hoş geldiniz diyorum” dedi.  

FOLKLOR GÖSTERİLERİ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Başkan Oğuz’un konuşmasının ardından ülkelerin folklorik ekiplerinin gösterileri büyük alkışlar eşliğinde başladı. Ülke gruplarının birbirinden renkli kıyafetleri ile sunduğu folklor gösterileri, Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Aliağalılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.