Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi

Bu haber kez okundu.

Yarışmanın birincisi Sabancı Üniversitesi'nden

İrem Nayman, Nihat Uzun ve Özge Özcömert’ten oluşan ekip, otellerin internet ortamında aldıkları değerlendirme puanları ve sundukları imkanlar arasındaki korelasyonu araştırdı. Araştırmanın en çarpıcı sonuçlarından biri ise “rezidans” ifadesinin otellerin puanlarını arttırdığı oldu.  Sabancı Üniversitesi, Finlandiya’dan Jamk Üniversitesi, İspanya’dan Compultense Üniversitesi işbirliği ile dünyada ilk kez bir veri analizi yarışması düzenledi. Bu üniversitelerde veri analizi dersi veren 3 öğretim üyesi tarafından geliştirilen ve “İşletme Verileri Analizi Projesi” adını taşıyan yarışmada öğrencilerden, gerçek hayattan örnekler üzerine veri analizi tekniklerini kullanarak çalışmaları istendi. Üç üniversiteden, üç kişilik ekiplerden oluşan ve hepsi ikinci sınıf öğrencisi olan toplam 44 takım yarışmaya katıldı.

İrem Nayman, Nihat Uzun ve Özge Özcömert

Yarışmanın birincisi Sabancı Üniversitesi’nden İrem Nayman, Nihat Uzun ve Özge Özcömert’ten oluşan takım oldu. Yarışma kuralları gereği her takım kendi projesini oluşturdu. Sabancı Üniversitesi'nden kazanan takım, Taksim'de yeni kurulacak bir otel binasının en yüksek müşteri memnuniyetini elde edebilecek şekilde konfigüre edilmesi üzerinde projelerini yaptılar. Her takım birincil veri olarak adlandırılan kendi araştırmaları neticesinde topladıkları veriler üzerinden bir çalışma gerçekleştirdiler. Bazı takımlar başka veri kaynaklarını da kullandılar. Yarışmanın biricisi olan takım hem otellere telefonda anket uygulaması yaparak veri topladı hem de anketi dolduran oteller ile  ilgili internetteki misafirlerin otele verdikleri puanları kullandılar.

“İsimlerde residans kullanımı tercihi artırıyor”

Gruplar arasında birinci sonuçlarının çarpıcılığına göre değil yaptıkları çalışmanın veri analizi tekniklerini doğru kullanmaları ve çabalarına göre belirlendi. Şehir merkezinde kurulacak otelin restoranının, bahçesinin olmasının çok önemli olmadığı, "Rezidans” ismini kullanan otellerin özelliklerinin ne olursa olsun müşteriler tarafından daha çok tercih edildiği çalışmanın ilginç bulguları arasında yer alıyor. Projenin Sabancı Üniversitesi tarafındaki geliştiricisi ve uygulayıcısı Enes Eryaysoy, “Veri analizi ve istatistik yönetim bilimleri alanında öğrencilerin en fazla zorluk çektiği derslerden. Farklı üniversiteler bir araya gelerek birbirimiz ile bu dersi nasıl verdiğimiz, neler yaptığımız konusunda paylaşımlarda bulunduk. Öğrencilerimizi heyecanlandırdık, onların veri analizinin önemini ve bir fark oluşturabileceklerini görmelerini istedik. Uluslararası yönü olmayan bir ders projesinin yerine konulan uluslararası proje yarışmasının öğrencilerimize ekstra ciddiyet ve daha yüksek bir başarı getirdiğini düşünüyorum” dedi.   Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Nakiye Boyacıgiller, “Sabancı Üniversitesi’nde uygulamalı öğretime büyük önem veriyoruz. Bunu gerçekleştirirken de öğrencilerimizin gerçek dünyadan gerçek sorunlar üzerinde çalışmasına ve projeler üretmesine özen gösteriyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin hem derslerdeki motivasyonu yükseliyor hem de iş hayatına daha hazırlıklı başlıyorlar. Dünyada ilk defa düzenlenen bu yarışmada Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin birinci olması bunun bir kanıtıdır. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum” dedi. Proje sunumları videoya çekilerek diğer üniversitelerdeki öğretim üyeleri ile paylaşıldı. Her öğretim üyesi kendi öğrencileri dışındaki takımlara oy verdi. Projeler, sunum, rapor, kullanılan teknikler ve bu tekniklerin işletmedeki etkisine göre değerlendirildi.  Yarışma sonrasında öğrenciler üzerinde yapılan anket çalışmasında ise projenin öğrenci motivasyonunu artırdığı sonucuna varıldı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.