Öne Çıkanlar londra Cumhuriyet Bayramı balosu avrupa Virgin Sport SunExpress Avrupa Ece Dağıstan A. Dilek Aydın KKTC Bulaşıcı redstone Kahramanmaraş UK londra

Bu haber kez okundu.

El Clasico hangi kanalda

La Liga’da gözler,dünyanın en önemli derbisi kabul edilen İspanyol devleri Real Madrid ve Barcelona takımlarını karşı karşıya getirecek El Clasico’ya çevrildi. İspanya’da, Kraliyet takımı Real Madrid ile Katalonya’nın sembolü Barcelona arasında bir asırdan fazladır süren rekabette bugüne kadar oynanan 228 resmi maçta, Real Madrid’in galibiyet sayılarında 91-89’luk üstünlüğü bulunuyor. 48 maçta ise eşitlik bozulmadı. Real Madrid’in 385 golüne Barcelona 371 golle cevap verdi. Aralarında 4 puan fark var La Liga’da geride kalan 8 maçtan 7’sini kazanıp 1’inde berabere kalan Barcelona, ezeli rakibini deplasmanda devirip aradaki puan farkını açmaya çalışacak. Deportivo’ya 3-0 yenilen Valencia’nın ilk mağlubiyetini almasıyla yenilgisiz tek takım olan Katalanlar, aynı zamanda şu ana kadar ligde hiç gol yemedi. Müthiş bir gol ortalamasıyla ligde önüne geleni ezip geçen ev sahibi Real Madrid ise, liderle arasındaki 4 puanlık farkı 1’e indirme hedefinde olacak.
Kritik mücadele öncesi en önemli eksik, sakatlığı sebebiyle Liverpool maçında da takımını yalnız bırakan Real’in yıldızı Gareth Bale. Başkent ekibinde ayrıca Coentrao ve Jese de yok. Konuk Barcelona’da ise Adriano ve Vermaelen dışında eksik oyuncu bulunmuyor.
Cristiano Ronaldo 8 maçta 15 gol attı
Real Madrid’in en önemli silahı Cristiano Ronaldo ise, ilk 8 haftada 15 gol atarak, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) tarihine geçmeyi başardı. Rekor canavarı Portekizli, sekiz haftada 14 gol atan Echevarria’nın rekorunu 71 yıl sonra 15 golle kırarak tarih yazmıştı. CR7 ayrıca La Liga gol krallığı yarışında da ilk sırada bulunuyor.
Lionel Messi rekor peşinde
Santiago Bernabeu’da oynanacak dev mücadele öncesinde gözler, La Liga’da en çok gol atma rekorunu egale etme ihtimali bulunan Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi’ye çevrildi. Ligde 250 golü bulunan Messi, maçta 2 gol atarsa, İspanyol efsane Telmo Zarra’ya ait, ‘La Liga tarihinin en golcü futbolcusu’ unvanını ele geçirmiş olacak.
MUHTEMEL 11'LER
Real Madrid
Casillas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Kroos, ModricIsco, C.Ronaldo, J.Rodriguez, Benzema
Teknik direktör: Carlo Ancelotti
Barcelona
Bravo, Alves, Mascherano, Mathieu, Alba, Iniesta, Busquets, Rakitic, Neymar, Messi, El Haddadi
Teknik direktör: Luis Enrique
STAT: Santiago Bernabeu
HAKEM: Jesus Gil Manzano
YAYIN: NTV Smart Spor
SAAT: 19.00

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.