Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Manchester United transfere 93,5 milyon avro harcadı

İngiltere Premier Lig'in önde gelen kulüplerinden Manchester United, 93,5 milyon avroyla kulüp tarihinin en fazla harcama yaptığı transfer dönemini yaşadı. Son olarak Sporting Lizbon'dan Marcos Rojo'yu kadrosuna katan İngiliz temsilcisi, bu yaz transfer döneminde yaptığı astronomik transferlerle dikkati çekti. Geçen sezon David Moyes yönetiminde tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirerek ligi 7. sırada tamamlayan ve Avrupa arenasına gidemeyen "Kırmızı Şeytanlar", benzer bir durumu bu sezonda yaşamamak için gereken önlemleri geçen sezondan itibaren almaya başladı. FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda Milli Takımı'ndaki başarılı performansıyla dikkati çeken teknik direktör Louis van Gaal ile geçen sezonun sonlarına doğru anlaşma sağlayan İngiliz temsilcisi, yaz transfer dönemine de hızlı girdi.

19 yaşındaki Luke Shaw'a rekor ücret 

Transfer politikasını genç ve gelecek vadeden oyuncular üzerine kuran Manchester United, ilk olarak İngiltere'de geleceğin Gareth Bale'i olarak gösterilen Southampton'ın 19 yaşındaki sol beki Luke Shaw'ı 37,5 milyon avroya kadrosuna kattı. Hız kesmeyen İngiltere temsilcisi, İspanya'nın Athletico Bilbao kulübünden 36 milyon avro bonservis bedeli karşılığında 25 yaşındaki İspanyol orta saha oyuncusu Ander Herrera'yı da satın alarak kadrosunu zenginleştirdi.

Rojo'nun yıldızı Dünya Kupası'nda parladı

Manchester United'ın son transferi ise FIFA Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla Arjantin'in finale kalmasında önemli rol oynayan Sporting Lizbon'un sol beki Marcos Rojo oldu.  Genç oyuncularla kadrosunu güçlendirmeye devam eden "Kırmızı Şeytanlar", 24 yaşındaki oyuncuyla 5 yıllık sözleşmeye imza atarken, bonservis bedeli olarak da 20 milyon avro ödedi. Ayrıca, Nani'yi de bir sezonluğuna Sporting Lizbon'a kiraladı. Bu sezon yaz transfer sezonunda 3 oyuncuya toplamda 93,5 milyon avro harcayan Manchester United, böylece bir transfer dönemindeki kulüp rekorunu da kırmış oldu.  İngiliz kulübü, geçen sezon kış transfer döneminde de Chelsea'nin İspanyol orta saha oyuncusu Juan Mata'yı 45 milyon avro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna katmıştı. ANKARA - Doğa Kırmızıoğlu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.