Öne Çıkanlar londra maç saat kaçta Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu hava durumu 24 haziran seçimleri Yeşilçam günlerine İngiltere komedi Yeşilçam ve Komedi Londrada komedi Suna Hurman

Bu haber kez okundu.

Londra Maratonu'nda Nihat Demir Engellerle Yarıştı

Engelli Milli Atletimiz Nihat Demir 2014 Londra Maratonunda 2. kez yarışarak ülkemizi temsil etti. 26.10.1977 Bursa doğumlu Nihat Demir atletizm dalında Türkiye de ilkleri başarmakla birlikte Dünya çapında şampiyonlukları ile de adından söz ettiren Milli sporcularımızdandır.2014 Londra Maratonu için Londra ‘ya gelen sporcumuz  12 Nisan Cumartesi   sponsorlarından biri olan Covent Garden Sofra Restaurant’ta düzenlenen  Basın Toplantısı’na Londra Büyükelçimiz A.Ünal Çeviköz ‘de katılarak destek verdi. Toplantıya Demir'e sponsorluk desteği veren işadamı Hüseyin Özer seyahatte olduğu için katılamasa da , Sofra Restaurant Direktörü Davut Zengin ile Yağız Akıncı toplantıya katıldı.Sofra Restaurant'ın yanı sıra Türk Havayolları, Nike, Sazcılar Otomotiv ve Bursa Nilüfer Belediyesi'nin destek verdiği Nihat Demir bu yıl Londra Maratonu'na antrenörü Mehmet Nail ile katıldı.

Bursa Engelliler Spor Kulübü başkanlığını da yapan Nihat Demir 2000 yılında başladığı atletizm alanında birçok şampiyonluğa  da imza attı.2000 yılında İspanya Sevilla Maratonu 5'incisi; Fransa Paris Maratonu; Finlandiya Helsinki ve ABD Hawaii Maratonu Dünya Şampiyonluğu  bulunan Demir, geçen seneki  Londra Maratonu’nda görme engelli bir yarışçıya çarpmamak için kaza geçirdi. Bu sebepten dolayı  yarışı tamamlayamadı. Bu seneki hedefinin ilk olarak yarışmayı tamamlamak olduğunu belirtmişti.

NİHAT DEMİR

“ Londra da yarışmanın yanısıra Londra da olmak engelli insanlar ve sporcular için daha güvenli rahat ve sistemli. Bu seneki yarışmada ilk hedefim geçen seneki aksilikten sonra yarışı bitirmek oldu. Tabi ki ünlü sporcularla birarada olmak Londra Virgin Maratonuna 2.defa katılmak ayrı bir heyecandı benim için. Hedefimiz ülkemizi en iyi şekilde temsil edip  dereceye girmekti.. Zaten engellere rağmen mücadelemizi gösterdik. Amacımız bu çabamızı  sporda da göstermekti. Burada olmak gerçekten  güzeldi.”

“Bana destek veren: Sayın Londra  Büyükelçimiz Ahmet Ünal Çeviköze’e , Sofra Restaurant’ın sahibi Hüseyin Özer’e , her daim yanımda olan Antrenörüm Mehmet Nail ‘e  ayrıca sponsorlarıma  (T.H.Y, Sazcılar Otomotiv, Nike, Sofra Restaurant) ve  Bursa Nilüfer Belediyesine  gerçekten çok teşekkür ediyorum.”

2014 Nisan Bodrum , Haziran Macaristan, Temmuz Norveç Oslo, Kasım Newyork Maratonu’nda yarışacak olan Milli  Sporcumuza şimdiden başarılar diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.