Öne Çıkanlar londra maç saat kaçta Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu hava durumu 24 haziran seçimleri Yeşilçam günlerine İngiltere komedi Yeşilçam ve Komedi Londrada komedi Suna Hurman

Bu haber kez okundu.

İngiltere Pekünspor Londra'da Tarih Yazdı

 Avrupa Ajansı (AVA) Mehmet Gaygusuz/Londra-İngiltere Pekünspor Londra'da Tarih Yazdı. İngiltere Pekünspor takımı Londra Kupası'nda finale kaldı, Pekünspor İngiliz takımı Poplar Boys ile karşılaştı.İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Türklerin bayramı var. İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteren Karadeniz Gümüşhane ili Pekün (Ünlüpınar) Beldesi takımı tarih yazdı. Tarihinde ilk kez İngiliz bölgesel takımların katıldığı Amatör ve yarı profesyonel liglerin kupası olan Londra Kupası'nda finale kalan Pekünspor, büyük başarı kazandı. Londra'da yaşayan tüm Türklerin yanısıra 4 bin nüfuslu Pekünlüler adına İngiliz takımı Poplar Boys ile karşılaşan Pekünspor, cumartesi günü kampa girdi.

 

İngiltere Pekünspor Başkanı Harun Özdemir Avrupa Gazetesi'ne özel konuştu. Özdemir şunları söyledi:"Pekünspor'a gönül veren herkesin yanısıra tüm Türkleri temsil ettiğimiz için çok mutluyuz. Bu önemli maçta bizi yalnız bırakmadıkları için herkese çok teşekkür ederiz.  Londra Gümüşhane Pekünlüler Derneği ve Pekünspor yönetim kurulu tüm aileleriyle, maçta tam kadro hazır bulunduk. Bu tarihi başarı için futbolcularımızı ve teknik heyetimizi kutluyoruz.' Gol Volkan Calcalioğlu dakika.70 skor 1.0 . Pekünspor tarih yazarak kupaya uzandı. Londra başkonsolosumuz Emirhan Yorulmazlar, TFF Başkanı Turgut Esendagli , St Albans Türk Belediye Meclis üyesi Salih Gaygusuz maça gelerek maçı izledilir. Londra'da bugün şenlik bayram havası yaşandı. 300 e yakin Pekunlu takımını yalnız bırakmadı. Yoğun katılım vardı ve Pekunluler dernegi baskani Yasin Gaygusuz da maça geldi. Kutlamalar dernek binasında "Pekün Bir Sevdadır" sloganları eşliğinde devam etti.

 

İşte Tarih Yazan Takımın Kadrosu

 

Kaptan Onur, Kaleci Bedri, Ergün, Samet, Sheldon, Mario Ryon, Kemal, Evans, Volkan, Marvin

 

Çıkan Evans. Giren Sinan.

 

Yedekler Yaşar, Eray hoca danny baıley

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.