Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter

Bu haber kez okundu.

Edinburg'ta Türk Fırkateyni

Avrupa Ajansı (AVA) Mehmet Gaygusuz/Londra-İngiltere’nin başkenti’nde görevine yeni başlayan Londra Başkonsolosu, İskoçya’yı ziyaret etti. Londra Başkonsolosu’ndan alınan bilgilere göre, başkonsolos  Emirhan Yorulmazlar, vatandaşlarla bir araya gelmek ve resmi temaslarda bulunmak üzere İskoçya’ya giderek, Edinburg ve Glasgow şehirlerini ziyaret etti. Ziyarete  Başkonsolosun eşi Ayşegül Yorulmazlar, Muavin Konsolos Fatih Tedik ve Başkonsolosluk yetkilisi Zeynep Şaşmaz da eşlik ettiler.

 İskoçya siyasetindeki gelişmeleri

28-29 Mart 2014 tarihleri arasındaki ziyarette Başkonsolos, İskoçya Hükümeti Dış İlişkiler ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Humza Yousaf, Stirling Belediye Başkanı Mike Robbins ve SNP Edinburg Milletvekili Marco Biagi ile ikili ilişkileri ve İskoçya siyasetindeki gelişmeleri ele aldı.

 TCG Gaziantep Fırkateyni

Ziyaret sırasında Norveç, Polonya ve Finlandiya’da muhtelif törenlere katılmak üzere sefere çıkan TCG Gaziantep Fırkateyni’nin Edinburg Limanını’ndaki karşılama törenine de katılan Başkonsolos, daha sonra gemiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Halkımızın ziyaretine açılan gemiye bölgede ikamet eden vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

 Edinburg ve Glasgow

Temasları kapsamında akademisyen ve öğrencilerlede bir araya gelen Yorulmazlar, ilk önce Edinburg’da sonraki gün ise Glasgow’da yaşayan vatandaşlarımızla toplantı yaptı.Konuşmasında, vatandaşıyla barışık devlet anlayışıyla hizmete devam edeceğini belirten Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, kapılarının İngiltere’deki toplumumuzun tüm kesimlerine açık olduğunu vurguladı.

 Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar

Yorulmazlar, vatandaşlarımızın anadilleri ve kültürleri ile bağlarını koparmadan bulundukları toplumların sosyal, ekonomik, siyasal ve kültürel hayatına katkıda bulunan, hukuk düzenine saygılı, huzur ve refah içinde yaşayan bireyler olmalarını amaçladıklarını, bu doğrultuda vatandaşların mevcut hak ve fırsatlardan en etkin şekilde yararlanıp güçlü bir konuma gelmelerine katkıda bulunabilmek için gayret gösterdiklerini anlattı.

 Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Britanya'daki Türk toplumunun donanımlı bireylerden oluşması için eğitimin ehemmiyetini vurgulayan Başkonsolos, konuşmasının sonunda Ağustos ayında düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bulunulan ülkede oy kullanma hakkının tanınmasının devletin vatandaşlarına güvenini gösterdiğini işaretle oy kullanma süreciyle ilgili bilgi verdi.Ziyaret sırasında, Edinburg ve Glasgow’daki vatandaşlar gezici konsolosluk hizmetinden de yararlanma imkanı buldular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.