Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru

Bu haber kez okundu.

Londra'da unutulmaz Müzik Ziyafeti

 

Mihrişah Safa- Mevlan Mecid, Emre Engin, Nazlı Erdoğan, Opal Beşli, AyşeDeniz Gökçin, Cansın Kara ve Emre Erşahin’den oluşan grup, geleceğin büyük ümit vaadeden müzisyenleri arasında gösteriliyor

Piccadilly’deki St. James’s Kilisesinde gerçekleşen konsere, Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve eşi Emel Çeviköz’ün de aralarında bulunduğu 200’ü aşkın konuk katıldı. Her biri kendi dalında üstün yetenek olan genç müzisyenlerin konseri, büyük beğeniyle izlendi

Londra’da müzik  eğitimi gören yetenekli müzisyenlere finansal yönden destek olmak ve bulmak amacıyla Canan Maxton tarafından kurulan “ Talent Unlimited” Vakfının düzenlediği , 7 Türk müzisyenden oluşan  müzik grubu “Ensemble” , dev bir konser verdi.. 

Piccadilly’deki St. James’s kilisesinde gerçekleşen konseri, Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve eşi Emel Çeviköz’ün de aralarında bulunduğu 200’ü aşkın konuk izledi.

Mevlan Mecid, Emre Engin, Nazlı Erdoğan, Opal Beşli, AyşeDeniz Gökçin, Cansın Kara ve Emre Erşahin’den oluşan “ Talent Unlimited Ensemble”in dev konserinde, genç yetenekler J.S Bach, Dvorak, Tabakov,   Rachmaninov, Piazzolla, Fazıl Say, Vieuxtemps, Pink Floyd  gibi tanınmış bestekar ve grupların eserlerini seslendirdi. 

Grup arasında yer alan cello sanatçısı Cansın Kara’nın, en son “İstanbul Müzik Festivali Genç solistini arıyor” yarışmasını kazandığını açıklayan Canan Maxton, “ Halen Londra Yehudi Menuhin Okulunda öğrenin gören 17 yaşındaki cellist Cansın Kara ile iftihar ediyoruz. Cansın, 10 Haziran akşamı Süreyya Operasında, Ramiz Malik Aslanov yönetimindeki İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası eşliğinde konser verecek.. Tüm Türkiye’den 24 yaş ve altı genç cello sanatçılarına açılan bu projeye, Türkiye ve dışından toplam 13 genç başvurdu. Cansın bunlar arasından birinci geldi.. “ bilgisini verdi.

Viyolin’de Emre Engin, Mevlan Mecid, viyola’da Nazlı Erdoğan, Opal Beşli, çello’da Cansın Kara, double bass’da Emre Erşahin ve piyano’da AyşeDeniz Gökçin eserleri üstün yorumlarıyla seslendirerek, büyük alkış topladılar. Özellikle AyşeDeniz Gökçin’in  dünyaca ünlü rock gurubu Pink Floyd ile ünlü bestekar Franz Liszt’in “Dante Sonata’sını birleştirerek, kendine has yorumuyla ortaya koyduğu müzik , konsere damgasını vurdu.

Özellikle Pink Floyd’un ismiyle akla gelen ünlü eseri “ Another Brick on the Wall” parçası çok beğenildi.

Konser sonrası izleyiciler, genç müzisyenleri kutlayarak, başarılar dilediler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.