Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

Festival Sam'a, sorunlarını unutturdu

Avrupa –Londra

Day-Mer’in İngiltere’nin başkentinde bu yıl 23.’üncüsünü düzenlediği Day-Mer Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.

Her yıl geleneksel olarak Clissold Park’ta düzenlenen Day-Mer Festivali, yağmurlu havaya rağmen, oldukça kalabalık bir katılımıyla heyecanlı bir atmosferde tamamlandı. Day-Mer festivalinin son durağında, Türkiye’nin sevilen sanatçısı Şevval Sam’ın yanında, sanatçı Ferhat Tunç  ve Olcay Bayır’da  sahne aldı. 

Yağmur, festivale engel olmadı

Festivalde, Türkiye’den BDP İstanbul Miletvekil Sebahat Tuncel de bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından konserlere geçildi. Konserler oldukça güzel bir atmosferde gerçekleşti. Festivale katılan EMEP’ten Ender İmrek de katılımcılara hitap etti.  Katılımcılar konserler öncesi festival alanına dolmaya başladı. Binlerce kişi, şarkılar eşliğinde eğlendi. Önce sanatçı Ferhat Tunç sahne aldı. Tun, seslendirdiği ezgi ve türkülerle büyük alkış aldı. Ferhat Tunç sosyal paylaşım ağı Twitter'dan yaptığı açıklamada "yağmura rağmen çok güzeldi" dedi.

Programın son bölümünde ise Türkiye’nn sevilen yüzü ve sesi Şevval Sam sahne aldı.  Sam, katılımcılara güzel bir konser dinletisi sundu. Şam, son günlede Türkiye'de haksız yere yaşadığı davranışladan mağdur olmuş ve arkasından Londra'ya gelmişti. Türkiye'de başörtüsü ile ilgili yaptığı masum açıklama çeşitli çevrelerce olumsuz algılanmış ve Sam'a tepki gösterilmişti.  Festivalde, çeşitli standlar da kuruldu ve yiyecek satış noktalarında yoğun satış yapıldı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.