Öne Çıkanlar maç saat kaçta Demir Leydi Ambargoed Nazım Çavuşoğlu Yeşim Güzelpınar Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali

Bu haber kez okundu.

Dice Kayek, İstanbul Contrast kitabı Victoria and Albert Müzesinde

ISTANBUL’74’ün kreatif yönetmenliğini ve tasarımını yaptığı Dice Kayek “Istanbul Contrast” Kitabı; sanat, tasarım ve zanaatı bir araya getirerek, Elif Şafak’ın anlatımı ile Dice Kayek’in İstanbul’unu görsel bir masala dönüştürüyor. Modanın geçici doğasının ötesine uzanan koleksiyon, İstanbul’un geçmiş ve geleceğini heykelsi elbiselere dönüştürüyor. İstanbul’un zengin dini ve kültürel çeşitliliğinden ilham alan “Istanbul Contrast” koleksiyonu, İstanbul’un özünde yer alan estetik, kültürel ve sosyal çelişkileri, Osmanlı mimarı ve zanaat geleneğini çağdaş formlarla yorumluyor. Doğu ile Batı’yı uyumla harmanlayan Dice Kayek tasarımlarının ilhamını ortaya koyan kitap, tasarımcıların hayal dünyasını somutlaştıran bir etkiye sahip.

Ece ve Ayşe Ege tarafından 1992 yılında Paris’te kurulan Dice Kayek, dünyanın en önemli tasarım müzesi olarak gösterilen Victoria & Albert Müzesi tarafından düzenlenen Jameel Prize’a “Istanbul Contrast” koleksiyonundan “Ayasofya”, “Kubbe” ve “Kaftan” isimli tasarımları ile aday gösterildi. Dice Kayek’in “Istanbul Contrast” koleksiyonundan seçilen üç parça ile diğer finalistlerin eserleri, 11 Aralık 2013 – 21 Nisan 2014 tarihleri arasında Londra’da bulunan Victoria & Albert Müzesi’nde sergilenecek. Serginin ardından Londra The Arts Club’ta düzenlenecek özel bir davetle tanıtımı yapılacak kitap, Victoria & Albert Müzesi’nde satışa sunuluyor.

 

“Istanbul Contrast” Hakkında

“Istanbul Contrast”, modanın geçici doğasının ötesine uzanan çığır açıcı bir proje. İstanbul’un engin mimari ve kültürel mirasının özünü yansıtan koleksiyon, şehrin geçmiş ve geleceğini heykelsi elbiselere dönüştürüyor. 

2009 yılında Paris Fashion Week kapsamında The Ritz Bar’da gösterildiğinden bugüne, üç farklı şehirde sergilen di. Her sergide, koleksiyon seçkisi ve sergi tasarımı o bağlama özel olarak yeniden uyarlandı. 

 

İlk serginin etkileyici başarısını takiben, koleksiyon Fransa’da Türkiye Mevsimi kapsamında 30 Mart 2010 tarihinde tekrar Paris’te, Fransa’nın en önemli tasarım müzesi olan Le Musée des Arts Décoratifs’te sergilendi. Culturesfrance ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından desteklenen bu geçici sergi, bir sene süren zengin bir programın kapanış etkinliklerinden biri oldu.

 

“Istanbul Contrast” daha sonra İstanbul Modern Sanat Müzesi’ne seyahat etti.  Dice Kayek’in Ağustos 2010’da yaptığı bu serginin senografisi sanatçı Arik Levy tarafından tasarlandı. 

 

Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ve kültürel ilişkilerin 400. yılı kutlamaları kapsamında, Amsterdam Müzesi “Istanbul Contrast” sergisini davet etti. 

18 Nisan – 17 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşen sergide, Dice Kayek tasarımları Amsterdam Müzesi’nin nefes kesici Hollanda ekolü başyapıtları ile yan yana sergilendi.

 

ISTANBUL’74 Hakkında

 

ISTANBUL’74, 2009 yılında Demet Müftüoğlu Eşeli ve Alphan Eşeli tarafından kuruldu. Kurulduğu günden bu yana kültür, sanat, sinema ve moda alanlarındaki dünyanın en önemli isimlerini İstanbul’a taşıyan etkinliklere imza attı.

 

Gün geçtikçe güçlenen global kültür merkezi ISTANBUL’74, İstanbul’un uluslararası kültür ağında önemli bir noktadadır. ISTANBUL’74, İstanbul’un kültürel ruhunu ve zenginliğini dünyaya açarken, uluslararası kültür ve sanat platformunun en iyi örneklerini İstanbul’a taşıma konusunda öncüdür. ISTANBUL’74, “ilham verici, çok çeşitli ve farklı” olarak tasarlanan sergiler ve etkinlikler ile hem Türk sanatçılarının yeteneklerini dünyaya tanıtmayı hem de uluslararası kültür ve sanat arenası ile olan bağını her zamanki gibi en üst düzeyde tutmayı hedefliyor. Kültürlerarası dinamik bir diyaloğu ve dünya çapında olası iş birliklerini desteklemeyi amaç edinen ISTANBUL’74, İstanbul’un ve dünyanın en yaratıcı ve en yenilikçi düşünürlerini bir araya getirecek bir ortam sağlama ilkesini benimsiyor. Bu çerçevede aralarındaTracey Emin, Sandro Kopp, Angel Otero, Nicolas Pol, Robin Rhode, Waris Ahluwalia, Jonah Freeman & Justin Lowe ve daha birçok dünyaca ünlü sanatçının bulunduğu sergileri düzenlemiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.