Öne Çıkanlar maç ne zaman Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak Birleşik Krallık İngiltere Göçmenlik Sistemindeki y The Old Church Yasmine Dar Arda Güler

Bu haber kez okundu.

Tuğçe Uz  'UKİP bir siyasi çizgi değil'

Mahir Tan (AVA) Londra- Ana muhalefet Partiasi olan İşçi Partisinin iki bölgede seçimi kazanmasına karşılık seçimin galibi, büyük ölçüde Muhafazakar Parti’nin tepki oylarını alan UKİP oldu. İktidar partisinin önemli oy kaybının bir başka nedeni ise sosyal haklar alanında uyguladığı daraltma ve kesintiler politikaların  özellikle kendi geleneksel seçmen kitlesini de vuracak derecede yagınlaşması oldu. Avrupa  gazetesi  Eyalet seçimlerinde Muhafazakar Parti’nin ciddi oy kaybını ve bunun siyasi sonuçlarını Muhafazakar parti içinde politika yapan Türk aday ve temsilcilerle konuştu.  1451 Eyalet vekili ile seçime katılan Muhafazakar Parti’nin 337 koltuk ve 10 eyalette çoğunluğu kaybetmesi  Muhafazakar Parti’de ciddi bir gerileme olarak değerlendirilirken, kaybın esas olarak doğrudan Anamuhalefet Partisi İşçi Partisine olmayışı,UKİP gibi AB ve yabancılar politikası alanında sınırlı bir tepki  örgütlenmesi  olan UKİP’ e kayan oylardan meydana geldiği vurgulandı. Muhafazakar Parti, alınan yaranın Parti Politikasında yapılacak dikkatli değişiklerle tedavi ediecek nitelikte olduğu düşüncesinde. 

Tuğçe Uz;  ‘UKİP bir siyasi çizgi değil’

Geçtiğimiz haftalarda okurlarımıza tanıttığımız Tuğçe Uz, Muhafazakar Parti saflarında politika yapıyor. Geçtiğimiz eyalet vekilliği seçiminden sonra Muhafazakar Parti’nin önemli politik değişiklikleri gündeme getireceği düşüncesinde.  İlk işaretlerin AB ile ilgili politikalarda yapılacak olan değişiklik hazırlıklarla ortaya çıktığını söyleyen Uz, ‘AB ile ilgili referandumun genel seçimler öncesine alınması en büyük olasılıktır’ dedi. İngiltere’de halkın genelinde ve Muhafazakar Parti tabanında ‘Mevcut şekliyle AB savunuculuğunun artık geçerli olmadığını söyleyen Uz, ‘Avrupa Birliği bundan sonra Yabancılar, İmmigration, AİHM gibi konularda ulusal çıkarlarla uyumlu bir yapı olarak kabul edilebilir. Bu konuda tek doğru ve demokratik tutum bir referandumla halka sormaktır’ dedi.  Eyalet Seçimlerindeki oy kaybının net olarak görüldüğü gibi, Muhafazakar Parti’den UKİP e kayan oylardan çıktığını söyleyen genç politikacımız Tuğçe Uz, ‘UKİP sadece ve sadece AB düşmanlığı ve Romanya ve Bulgaristan’dan gelmesi beklenen göç dalgası üzerinde korku yaratma  menfi politikası üzerine kurulu bir seçim politikası izledi’ diyerek kayıpların İşçi Partisi’nin destelenen bir politik zaferi olmadığını vurguladı. Üç önemli eyalette kazancı hedefleyen İşçi Partisinin bu hedefine ulaşamadığını söyleyen Tuğçe Uz, Muhafazakar Parti’nin  genel seçimler öncesinde alacağı tedbirlerle UKİP’e oy  kaymasını önleyeceği görüşünü savundu. İktidarın büyük ortağı olan Mufazakar  Parti’de AB ve referandum çevresinde yapılacak değişiklikler yanında ‘sosyal haklar’ alanında da önemli değişiklikler beklendiğine işaret eden Tuğçe Uz, ‘Mutlaka yapılması gereken bazı ayarlamalarda öncelikler değişmelidir. Seçimlerde bunun sonuçları görüldü ve Muhazakar Parti  geleneksel sel seçmen kitlesinden bu nedenle oy kaybına uğradı’ dedi. Muhafazakar Parti içinde David Cameron’un liderlik tarzı üzerinde de eleştiriler bulunduğunu söyleyen ve Başbakan’ın halktan kopuk bir siyasetçi  izlenimi yarattığı iddialarına değinen Tuğçe Uz ‘artık gay marriage vs. gibi halkın yaşamını doğrudan ilgilendirmeyen konular la değil, işsizlik ve küçük-orta çaplı işyerleri konusundaki sorunlara eğilmek zamanı gelmiştir’ dedi. Bu alandaki ilk uygulamanın  küçük ve orta çaplı işletmelerde  çalışan işçilerden kesilecek sigorta primlerinde işveren payının azaltılması yoluyla uygulanacak sübvansiyonlar olacağını belirten Tuğçe Uz, ‘Gerçek ekonomi alanında Muhafazakar Parti’nin farkı ve Türk toplumunun da içinde bulunduğu halk kitlelerinin yaşamını ilgilendiren en önemli konular burada düğümlenmektedir’dedi.         

Tuğçe Uz  her hafta ‘Avrupa’ sayfalarında.

İngiltere Muhafazakar Parti Westminster bölgesinde ‘Hyde Park’ Ward da politika yapan Tuğçe Uz, ‘İngiltere’nin karar merkezlerine en yakın Türk siyasetçisisi’.Aynı bölgede görev yapan Muhafazakar Parti lider milletvekilleri ve Lordlarıyla birlikte çalışan Tuğçe Uz , İngiltere’deki politik gelişmeleri, çatışmaları,Parlamento ve bölge belediyelerinde olup bitenleri ‘Avrupa’ gazetesine haftalık yazılarla değerledirecek. Okuyucularına en üst düzeyde cereyan eden politikayı birinci el kaynaklardan ulaştırmayı kendisine ilke edinen Avrupa gazetesi  yazar kadrosunu Tuğçe Uz ile zenginleştirerek yayın hayatına devam ediyor. 

‘Yabancıları Sevmiyorsanız UKİP’e oy verin’

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran Eyalet seçimlerine Muhafazakar Parti adayı olarak katılan yurttaşımız Salih Gaygusuz da sonuçları ‘Avrupa’ okurlarıiçin değerlendiren Türk politikacısı oldu. Seçime Muhafazakar Parti’nin kalelerinden bir olarak bilinen St. Albans bölgesinde giren Salih Gaygusuz sürpriz sayılan bir sonuçla seçimi kaybetti. Son seçimlerde 2550 oy alınan bölgede 1052 oy alabilen Gaygusuz, sandalyeyi İşçi Partisi’ne kaptırdı. Seçim sonuçlarının büyük ölçüde UKİP’in uyguladığı ve toplumdaki  yabancı ve göçmenleri hedef alan politikasının, Muhafazakar Parti’ye fatura edilmesinden meydanaygusgeldiğini söyleyen Gaygusuz ‘UKİP in slogan ve pankartları ‘Yabancıları,Müslümanları, başını kapatanları sevmiyorsanız  UKİP’e oy verin biçimindeydi’ dedi. Salih Gaygusuz’un eyalet seçimleri hakkındaki geniş bir değerlendirme yazısı sayfalarımızda yer alıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.