Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi Birleşik Krallık üniversitesinde

Bu haber kez okundu.

Bağış 'Biz aynı anda hem sakız çiğneyip hem de yürüyebiliriz'

Türkiye'nin Avrupa Birliği başvuru süreci ile ilgili konuşan Bağış, Türkiye'nin hala Avrupa'nın bir parçası olmakta kararlı olduğunu belirtti ve ''Türk dış politikasında eksen kayması söz konusu değil'' dedi.

Türkiye'nin dış politika amaçlarının değiştiği yönündeki eleştirilere cevap veren Bakan, Başbakan Erdoğan'ın Avrupa Birliği'ne hala büyük önem verdiğini  yine de Türkiye'nin Avrupa dışında ortaklıklar arama konusunda blöf yapmadığını söyledi. Bağış ''Biz aynı anda hem sakız çiğneyip hem de yürüyebiliriz'' dedi.,

Türk dış politika yöneliminin Türk Hava Yolları'nın uçuş güzargahlarından da anlaşılabileceğini belirten Bakan ''Türk Dış Politikası'nı anlamak için THY'ye bakmak yeterli. Bugün THY tek bir yöne uçmuyor. 360 derecelik bir alanda uçuşlar gerçekleştiriyor'' dedi.

Egemen Bağış Türkiye'nin AB'ye olduğu kadar AB'nin de Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu söyledi ve Türkiye'nin AB'ye katacağı çok şey var dedi.

AB'nin Türkiye'ye ilerleme konusunda motivasyon sağladığını söyleyen Bakan, AB kriterlerinin bu konuda önemli etkisinin olduğunun da altını çizdi.

Bağış ''AB bizim diyetisyenimiz. Bazen yapmamız gerekeni bilsekte tembellikten bunu yapamayız, rejimimizi bozarız. Ancak bir diyetisyen bir reçete verince bu uygulanır. AB kriterleri de bize bu diyetisyen etkisini gösteriyor'' dedi.

Bakan sözlerine ''Diyetisyenimizin fazla kilolarının ve tıkalı kalp damarlarının oluşu bizim reçeteyi uygulamadaki hevesimizi etkilemiyor'' diyerek sözlerine devam etti.

AB değişmeli 

 Avrupa Birliği'nin bazı kural ve prosedürlerini değiştirmesi gerektiğini de belirten Egemen Bağış, bir çok konuda AB'nin oy birliği ile karar alma prensibinin yarardan çok zarara neden olduğunu söyledi.

Bakan '' İngiltere Avrupa Birliği Bakanı David Lidington geçenlerde Enerji ile ilgili başlık açılamadığı için sinirli olduğunu söyledi. Bu oldukça yerinde bir öfke. İngiltere'nin enerji kaynaklarının %75'i bizim doğumuzda, kuzeyimizde ya da güneyimizde, enerjiyi havadan transfer etmeyi başarana kadar bu konuda benim yardımıma ihtiyacınız var. Ancak, sadece Kıbrıs bu başlığın açılmasına hayır dedi diye bu konuyu konuşamıyoruz. Bu hiç mantıklı değil'' dedi.

Birce Bora

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.