Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa kktc muharrem ince maç ne zaman koronavirüs gazete maç hangi kanalda maç saat kaçta

Bu haber kez okundu.

Alman Parlementosu Julien ile görüştü 

Avrupa Ajansı (AVA) Mahir Tan/Londra -Federal Alman parlamentosunun Türk asıllı milletvekili Sevim Dağdelen, Julien Assange'ı Londra'da polis kuşatması altındaki Ekvator Büyükelçiliği'nde ziyaret etti. 2 Eylül pazar günü Ekvator Büyükelçiliği'nde 1 saat 40 dakika, wikileaks yayınlarının kurucusu Julien Assange  ile görüşen Almanya'nın DIE- Sol Birlik partisi milletvekili Dağdelen elçilik çıkışında Julien Assange'ın "Nobel barış ödülüne aday gösterilmesi gerektiğini" söyledi.

Yaklaşık 2 aydan beri sığındığı Londra'daki Ekvator Büyükelçiliğinde polis kuşatması altında tutulan Julien Assange'a Ekvator devleti tarafından siyasi sığınma hakkı tanındı ancak İngiltere yöneticileri Assange'ın Assange'ın Ekvator'a gitmesine izin vermeyeceklerini ve dışarı çıkar çıkmaz tutuklanacağını bildirdiler.  Assange ile yaptığı görüşmeden sonra   çeşitli Tv kanalllarına bir açıklama yapan Türk asıllı Almanya  Milletvekili Sevim Dağdelen,"Bir Almanya milletvekili olarak İsveç Hükü-metine soruyorum; Neden Assange'ı ABD'ye göndermeyeceğinize dair garanti vermiyorsunuz? Neden Londra'ya gelip Julien'in burada ifadesini almıyorsunuz ?" dedi.

Assange ve Bradley Manning tarih yazdılar

Ekvator elçiliği önünde gazetecilere yaptığı açıklamada Uluslarararası hukuka ve Cenevre Konvansiyonuna göre "siyasi sanıkların idam cezasının uygulandığı bir ülkeye gönderilmelerinin"ve  Siyasi sığınma isteyen kişilerin bu görüşlerinden dolayı yaşam ve özgürlüklerinin tehdit altında olacağı bir ülkeye gönderilmelerinin suç teşkil ettiğini söyleyen, Almanya parlamentosu üyesi Dağdelen, "bir askeri hapishanede vatana ihanetten yargılanan Bradley Manning'in durumu Julien Assange'ın ABD ye gönderilmesi halinde olacakların habercisidir" dedi.  Julien Assange'a Bilgi vermekle ABD'De suçlanan ve askeri cezaevinde yatan Amerikalı Asker Bradley Manning ile görüşmek için ABD yetkililerine başvurduğunu söyeyen Dağdelen, kendisine izin verilmediğini belirtti.  Assange ve Manning'in yaptıkları Wikileaks yayaınlarının tarihi önem taşıyan bir çok olayı ve savaş suçlarını ortaya çıkardığını söyleyen Dağdelen "Assange'ı yargılamak şöyle dursun, ona Nobel Ödülü vermek gerekir" dedi. İngilz ve İsveçli diplomatlarla Berlin'de görüşerek Assange krizine hukuki bir çözüm bulmak için çabalayacaklarını söyleyen Sevim Dağdelen, "Başkan Obama'ya da çağrı yaparak tutuklu bulunan Manning ile görüşmesine izin vermesini ve insan haklarına saygı göstermesini istedi.

 "Türkiye Milletvekililleri de gelmelidir" 

2 Eylül günü Ekvator elçiliğinde Julien assange ile 1 saat 40 dakika süren bir görüşme yapan Almanya Federal parlamentosu'na DİE Sol Birlik partisinden milletvekili olarak girdi. İkinci dönem olarak Alman Parlamentosunda görev yapan Türkiye Sevim Dağdelen Ekvator elçiliği önünde "Avrupa" gazetesinden Mahir Tan'ın bir sorusuna cevap verirken "Wikileaks yayınları Türkiye'de de büyük bir ilgi ile takip edildi. Bu yayınlar arasında bazıları Türkiye'yi ilgilendiriyor. Bu nedenle  Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerinden bir bölümünün buraya gelip Assange ile görüşmeleri ve onu desteklemeleri gerekir diye düşünüyorum" dedi. Julien Assange ile Elçilik içinde Büyükelçinin odasında görüştüklerini söyleyen Dağdelen, "julien'in sağlık ve moral durumunun çok iyi olduğunu" kaydetti. 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.