Öne Çıkanlar Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları The Old Church Yasmine Dar londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Dünya Eğitim Forumu Girne Üniversitesi Türkler Apollo Philharmonic Orchestra

Bu haber kez okundu.

Sait: İzmir, Dışişleri'nin üssü oluyor

Aynı zamanda Türkiye-Arnavutluk parlamentolar arası dostluk gurubu başkanı olan Rifat Sait, İzmir’le ilgili dışişleri çalışmaları hakkında müjdeler verdi. Dışişleri bakanlığının İzmir’e yakın zamanda temsilcilik açtığını hatırlatan Sait, her yıl yapılan büyükelçiler toplantısının önümüzdeki yıl İzmir’de yapılacağını söyledi. Başbakanlığa bağlı kurulan Yurtdışı Türkler başkanlığının ilk şubesini İzmir’de açılacağını müjdeleyen Sait, bunun için Alsancak’ta bir yer tutulduğunu söyledi. Bu kurumun daha çok yurtdışından gelip İzmir’de okumakta olan Türk soylu öğrencilerle ilgileneceğini ifade eden İzmirli vekil, yurtdışındaki soydaş ve akraba toplulukları ile yakın temas kurulacağını, onların sorunları ile ilgilenileceğini belirtti.Rifat Sait, Meclis Dışişleri komisyonundaki tek İzmirli vekil olduğunu hatırlatarak, İzmir’i dışişlerinde önemli bir marka yapmak istediğini bunun için çaba sarf edeceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde kurulacak olan Güney Doğu Avrupa (BALKAN) ülkeleri parlamentolar asamblesi sekretaryasının İzmir’de olmasının beklendiğini belirtti. Bunun için kemeraltındaki eski parlamento binasının düşünüldüğünü söyleyen Sait, bu iş sonuçlandığında İzmir, Balkanların merkezi olacak dedi. İzmir'de bütün Balkan ülkelerinin konsolos veya fahri konsoloslukları var diyen Sait, İzmir'in nüfusunun üçte birinin yani yaklaşık 1,6 milyonunu Balkan göçmenleri oluşturuyor, İzmir adeta bir fahri Balkan kentidir, dedi. Sait, Başbakan Erdoğan’ın katılımı ile sonbahar ayında İzmir’de I-Balkan şurasını gerçekleştirmek istedikleri söyleyerek, bu toplantıya 12 Balkan ülkesinden devlet ve hükümet başkanlarının davet edileceğini belirtti. İzmir’in EXPO 2020 adayı olduğunu hatırlatan Sait, dışişleri olarak iyi bir kulis yapmak gerektiğini söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.