Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Britanya Kebap

Bu haber kez okundu.

En Prestijli Tasarım Fuarında Türk Yetenek

Birleşik Krallık’ın en önemli tasarım sergilerinden biri olan New Designer genç tasarımcılara tasarımlarının sergilenmesi ve yeni yeteneklerin keşfedilmesi için oldukça önemli olanaklar sunuyor. Bu sene yirmiyedincisi düzenlenen organizasyon her yıl 3.500’e yakın yeni mezun tasarımcıyı konuk ediyor.

Organizasyonun bu seneki katılımcılarından biri olan  Derya Erkan  tasarımlarıyla bu organizasyonda yer alarak İngiltere’de yaşayan Türk toplumunun göğsünü kabartıyor.

Geleneksel örgü teknikleriyle sanat

Derya Erkan yoğun ilgi gören çalışmasını eski orta doğu mozaiklerinden ilham alarak hazırladığını belirtti. Modern hayatın fazla rafine ürünlerinden sıkılan  Erkan tasarımlarında doğal ürünler kullanmayı tercih etmiş. Kullandığı dikiş teknikleriyle de dikkat çeken genç tasarımcının açıklaması bu işte ne kadar hassas olduğun da gösteriyor. ‘mesela yastık ve duvar panosu eski yönetmlerle dikildi hiçbir şekilde fermuar ya da dikiş makinası kullanılmadı.’

Bunun yanında triko makinasinda orulen kumaslar ile diger geleneksel örgü tekniklerinden  tig isi dokuma harmanlanarak hazırlanmış dekoratif yastık ve duvar panoları tasarımcının en çok ilgi gören eserlerinden.Ortadoğe ve Asya kültürlerinden yoğun izler taşıyan çalışmasında amacının doğal yaşamına dönüş kapsamında eskiden uygulanan geleneklerin günüğmüze uyarlanmış halini yansıtmak olduğunu söyledi.

Mosaics & Tiles New Desıgner Sergisi kapsamında Angel’da bulunan Business Center’da Çarşamba gününden Cuma akşamına kadar  akşamına kadar ziyaretçilere açık olacak.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.