Öne Çıkanlar Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak The Old Church Yasmine Dar londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Dünya Eğitim Forumu Girne Üniversitesi

Bu haber kez okundu.

Belçika Türk Toplumu Deniz'leri andı

 

Belçika’daki gurbetçilerimiz, geçen Pazar günü Brüksel’de gazeteci-yazar Ümit Zileli ve TGB Almanya Başkanı Beyhan Yıldırım ile konferans düzenledi. Belçika’nın en büyük Türk radyosu Gold FM’den sunucu Esen Kalın’ın yönettiği toplantı, Deniz’lerin ve bütün Devrim Şehitleri’nin anılmasının ardından İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ümit Zileli

Zileli konuşmasında yeni Anayasa çalışmaları, 4+4+4 uygulaması ve Türkiye’nin ekonomik durumu gibi çeşitli konulara değinirken, Attilâ İlhan’ın deyişiyle “dip dalgası geliyor’’ dedi. Zileli, yükselen halk hareketinin açık kanıtı olarak Amerikan askerinin başına çuval geçiren TGB’li gençlerin cesur ve kararlı çalışmalarını gösterdi. Muhalefeti de sert bir şekilde eleştiren Ümit Zileli: “Eğer Türkiye’miz, AKP hükümetinin gerici uygulamalarına, teslimiyetçi politikalarına rağmen, bugün hâlâ Ortadoğu’nun en gelişmiş ülkesi konumunu sürdürüyorsa, bunu Atatürk Devrimlerine borçludur” dedi.

Beyhan Yıldırım

Konferansın ikinci konuşmacısı TGB Almanya Başkanı Beyhan Yıldırım, dünya ve bölge dengelerinin, Türkiye’deki iç dinamiklerin AKP’nin aleyhine geliştiğine işaret ederek, Cumhuriyet Devrimi kazanımlarını yeniden hayata geçirmek için bütün yurtseverlerin Mustafa Kemal’leşmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yıldırım, Türkiye Gençlik Birliği’nin İstanbul’daki 19 Mayıs çalışmasını Belçika’daki vatandaşlarımıza tanıttı.   Soru-cevap bölümüyle sonlandırılan konferans, Brüksel ve çevresinin yoğun katılımıyla tamamlandı.    Barış Göktepe / Brüksel 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.