Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç hangi kanalda kktc türkiye maç ne zaman koronavirüs gazete londra turk

Bu haber kez okundu.

Er Meydani Helvaci'da Kurulacak, 300 Pehlivan Kol Bağlayacak

Aliağa’nın Helvacı beldesi, hafta sonundan ata sporu güreşin 300 pehlivanının kıyasıya mücadelesine sahne olacak. Davuldan zurnaya, peşrevden cazgıra, okunan manilerinden pehlivanların gösterdiği centilmenliğe kadar yağlı güreşin tüm geleneksel güzellikleri Aliağa’nın Helvacı beldesinde yaşanacak.

Aliağa Belediyesi ve Aliağa belediyesi Helvacı Spor Kulübü tarafından Helvacı’da düzenlenecek olan 11. Helvacı Yağlı Pehlivan güreşlerinde 17 başpehlivan da kol bağlayacak.

Aliağa’nın Helvacı Beldesi 13 Mayıs Pazar günü Kırkpınar’a dönecek. Minikten başa kadar 11 boyda yapılacak mücadelelerde 300 pehlivan er meydanına çıkacak. Güreşseverler; Mustafa Kemal Karabağ, Şükrü Kazan, Mükerrem Kıyı, Yüksel Kalay ve Fikret Ersoy gibi Türkiye ve Avrupa genelinde önemli dereceleri olan başpehlivanları izleme imkânı bulacak. 

13 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de Helvacı Stadında başlayacak güreşlere her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun katılım olması bekleniyor.

BAŞKAN OĞUZ “TÜM BÖLGE HALKIMIZI HELVACI’YA BEKLİYORUM”

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, güzel bir bahar gününü Helvacı’da geçirmek için tüm vatandaşları beldeye davet etti. Başkan Oğuz, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl a Helvacı’da hem baharın güzelliğini yaşayacak, hem de ata sporumuzu yeniden yaşatacağız. 300 pehlivan ve 17 Başpehlivan, er meydanına çıkacak. Misafirlerimize helva da ikram edeceğiz. Tüm bölge halkımızı şölenimize bekliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.