Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Önal, diğer Avrupa ülkeleri İngiltere'yi örnek almalı

Önal, Johnson'a Londra'ya yapmış oldugu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. UETD ve Londra'da yerleşik olan Türkçe konuşan toplum  hakkında bilgi verdi. Önal ; Avrupalı Türk  demokratlar birliğinin  2004 yılında Almanya’da kurulmus ulup açılışının Başbakan  Recep Tayyip Erdogan ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel tarafından yapıldığını,  Avrupa’da 50 tane subesi olan teşkilatın Avrupa’nın Türkiye orjinli göçmenlerden oluşan en büyük sivil toplum kuruluşu oldugunu belirtti. Ayrıca  şu an 5 milyonu aşan Türkiye orijinli göçmenin  Avrupa’da, Norveç, Finlandiya gibi ülkelerden daha fazla nüfusa sahip olduğunu, dünyada yurt dışında en çok vatandaşı bulunan 10. ülkenin Türkiye olduğunu, dolayısıyla  Türkiye'siz bir Avrupa düşünülemeyeceğini ifade etti. Türkiye'nin  2002’de 230 milyar dolar olan milli gelirini artık 735 milyar dolara çıkardığını, yine Türkiye’nin kişi başına düşen milli gelirinin neredeyse 3 kat artarak 3492 dolardan  10.079 dolara ulaştığını kaydetti.  Önal 2002 de dunyanın 24.  ekonomisi olan Türkiye'nin şu an dünyanın en büyük 15. ekonomisi ve G-20 üyesi olduğunu söyledi.  Önal, Türkiye'nin, ekomik kriz tüm dunyayı kavururken Avrupada’ki bir çok ulke batma tehlikesi ile karşı karşıyayken  en hızlı büyüyen 2. Ülkesi olduğunu da ifade etti. Önal; İngiltere ve /veya Birleşik Krallık’ın diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında Osmanlı İmparatorluğu’nun temelinde var olan çok kültürlülük  ideolojinin günümüzdeki savunucusu ve iyi bir uygulayıcısı  olduğunu belirtti. Önal, bunun  küreselleşen dünyadaki önemini ifade ederek, diğer Avrupa ülkelerinin İngiltere'yi örnek alması gerektiğini söyledi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.