Öne Çıkanlar Girişimcilik Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Birleşik Krallık burs basvuru Yeşilçam günlerine İngiltere komedi Yeşilçam ve Komedi

Bu haber kez okundu.

KKTC'de Töre Adlı Tiyatro Oyununu Sahnede

KKTC'de, ilk ve tek tiyatro eğitimi veren Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü, 2005 yılında akademik eğitimine başlamış ve bu yıl dördüncü kez mezunlarını verirken son sınıf öğrencileri, Turgut Özakman’ın Töre adlı oyununu mezuniyet oyunu olarak sahneye koyacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Sahne Sanatları Fakültemiz, nitelikli, çağdaş, araştıran ve dinamik öğrenciler yetiştirerek geleceğin Tiyatro oyuncularını  ve geleceğin Tiyatro yöneticilerini  geleceğe hazırlıyor. Eğitim kadromuzda bulunan  ve sürekli olarak derslere gelen bazı hocalarımız şunlardır: “Prof. Bozkurt Kuruç, Cihan Ünal, Arsen Gürzap, Ayşegül Atik, Murat Atak, Ali Tayla, Barış Erdenk, Sibel Erdenk, Murat Tuncay ve Tuncer Cücenoğlu.

 Turgut Özakman’ın “TÖRE” oyunu YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 20:30’da başlayacak. Oyunu Fakültemizin öğretim görevlilerinden Murat Atak sahneye koydu.  Özgün müziklerini Prof. Dr. Cavanşir Guliyev yaptı. Kostümünden ışığına, aksesuarlarına kadar tüm öğrencilerle ekip olarak çalışılarak sahnelenen Töre oyunu, 4-5 Mayıs 2012 tarihlerinde seyirci ile buluşacak ve  ücretsiz olarak tüm halkımıza açık olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.