Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç hangi kanalda kktc türkiye maç ne zaman koronavirüs gazete londra turk

Bu haber kez okundu.

Dr. Fazıl Küçük Okulu'nun  28. onur yılı

                               

AVRUPA AJANSI (AVA)
LONDRA
İngiltere Türk Toplumu, Türkiye ve KKTC dışında yaşayan Türkler arasında, Türk okullları ile arasında ayrıcalıklı bir yere sahip. Bu okullar arasında ise en seçkinlerinden biri 28 yıllık tarihi  ile Dr. Fazıl Küçük okulu. Geçtiğimiz hafta yaptığı bir balo ile eğitimde bir kuşak yetiştiren Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu eğitim alanında sahip olduğu "Gold" ödülüne bir de "Golden Night" ekledi. Kuzey Londra'nın Edmonton semtindeki "Golden Palace" Banqueting salonunda 24 Mart akşamı yapılan 28. Yıl Balosuna yüzlerce öğrenci velisi ve davetlinin katıldığı Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu, diyaspora şartlarında Türk dil ve kültürünün en önemli kuruluşlarından biri olduğunu gösterdi.
                                 
 "DİL VE KÜLTÜR OKULDA ÖĞRENİLİR"
Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu'nun 1984 yılında "Güney Londra Kıbrıs Türk Derneği" adı altında birkaç ailenin kurduğu bir dernekle 1984 yılında başlayan,bir yurtseverlik ürünü olan  eğitim çabası 24 Mart 2012 gecesi kutlanan 28. yıl balosunda "eğitilmiş bir kuşak ve yetişmekte olan bir ikincisi" olarak gözler önüne serildi. Yüzlerce öğrenci velisi, KKTC Eğitim Ataşesi Hasan Sarper Kortay,Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Ahmet Baştürk, eski başkanı Akmen Sıtkı,Dr. Fazıl Küçük'ün baldızı Gülseren Cemal ve çok sayıda davetlinin katıldığı balo,öğrenciler tarafından sunulan folklör, müzik ve dans gösterileri ile Londra'da yapılan ilk Türk okulu Balosu olarak İngiltere eğitim tarihinde bir ilk yarattı.  Balo gecesinin ilk konuşmasını yapan Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu Başkanı Akjen Havalı okulun, kuruluş, gelişme ve başarılarla dolu 28 yıllık eğitim yaşamını anlattı. Dr. Fazıl Küçük Türk okulunda şu anda 270 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Akjen Havalı, İngiltere'de kurulu 5000 okul arasında sadece 65 okulun sahip olduğu "Gold" ödülü sahibi tek Türk okulu olduklarını ifade etti. Başkan Havalı'dan sonra söz alan KKTC Eğitim Ataşesi Hasan Sarper Kortay anadil ve kültür öğreniminin bir "aile sorunu" değil okul sorunu olduğunu belirttiği konuşmasında, İngiltere'deki Türk okulları arasında seçkin bir yere sahip olan Dr. Fazıl Küçük Türk okulu yönetici ve öğretmenlerine teşekkür etti.
                         "GELECEĞİMİZ" DANS ETTİ, ŞARKI SÖYLEDİ
Çok geniş bir katılımla gerçekleştirilen D. Fazıl Küçük Türk Okulu 28.yıl balosunun en çok dikkat çeken yönlerinden biri 7 yaşındaki en genç öğrencilerin artık orta yaşlara gelmiş ilk kuşak öğrenciler ile birlikte dans etmeleri,şarkı söylemeleri ve öğretmenleri ile birlikte eğlenmeleri oldu. Baloda kısa bir konuşma yaparak geceye özel bir anlam katan Kıbrıs Türk toplumunun unutulmaz liderlerinden,okulun isim babası Dr. Fazıl Küçük'ün baldızı Gülseren Cemal, Türk eğitiminin kendi kökleri ile canlı kalan bağlarının güzel bir anlatımı oldu. Dr. fazıl Küçük Okulu'nun başarılı 28. yıl balosu dolayısıyla bir kez daha gözler önüne serilen gerçeklik Türk okullarının toplumsal geleceğimiz hatta varlığımız açısından hayati önemi oldu. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak 21. YY da bağımsız ve özgür iki Türk devleti olarak geleceğimizin mutlaka sürdürülmesi ve geliştirilmesi gereken çağdaş eğitimde asılı olarak durduğunu bir kez daha Dr. Fazıl Küçük Türk okulu balosunda gördük.

 "AVRUPA" GAZETESİ’NE ÖDÜL VE PLAKET
24 Mart Balosunda, "Avrupa" gazetesi Dr. Fazıl Küçük Türk Okulunu Türk çocuklarına verdiği çağdaş ve ulusal eğitim için her türlü ödül ve plakete layık görerek kutladı. Dr. Fazıl Küçük Türk okulu yöneticileri ve öğretmenlerine çok çok teşekkürler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.