Öne Çıkanlar londra türkiye ingiltere acun ılıcalı Londradan İtalya turuna londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği

Bu haber kez okundu.

İngiltere Kıbrıs Türk Mühendisler Birliği

Geceye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve Eşi, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve ayni zamanda İngiltere Kıbrıs Türk Mühendisler Birliği’nin Kurucu Başkanı olan Dr. Günay Çerkez ve Eşi ve 200’ü aşkın davetli ve üyelerle eşleri katıldı. Pek çok kurucu üyenin de hazır bulunduğu gecede konuşan Başkan Tözün Zeynel Birliklerinin esas amacının İngiltere’de yaşamakta olan Türk kökenli topluma ilim ve mühendislik dalında hizmet vermek olduğunu vurguladı.
İngiltere Kıbrıs Türk Mühendisler Birliği Türkçe konuşan mühendis, mimar, teknisyen,  mühendislik ve mimarlık dalında öğrenim gören öğrencileri bir araya getirmek, bu meslek dallarını İngiltere’de yaşayan Türkçe konuşan topluma tanıtmak ve ayrıca kendi aralarında fikir ve tecrübe alışverişinde bulunmak gayesiyle 24 Mayın 1987’de kuruldu.
Gecede katılımcılara Birliğin 25.inci yıl Hatıra Dergisi dağıtıldı. Dergi’de Birliğin amacı, geçmiş faaliyetleri ve 1994’ten itibaren Kıbrıs, Türkiye ve Pakistan’a yapılan yardımlar hakkında bilgiler bulunmakta.
Bu yıl, 25.incisi gerçekleştirilen kutlamalar nedeni ile gerçekleştirilen piyango çekilişinden elde edilecek gelirin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Van depremzedelerine iletileceği bildirildi.
Gecede 25.inci yıl kutlamalarına katılmak amacı ile Londra’ya gelen gelen Kurucu Başkan Dr. Günay Çerkez ve KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı birer konuşma yaptılar. Dr. Günay Çerkez Birliğin 25 yıldan beri başarı ile devam etmesinden dolayı üyeleri tebrik ederek, gelecek yıllar için de başarılar diledi. Gecede hazır bulunan üyeler ve misafirlerden Kuzey Kıbrıs’la ilgilerini kesmeyip bilâkis artırmaları ve diaspora olarak yurt dışında faal olmaları çağrısında bulundu.   KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı da konuşmasında Birliği uzun yıllardan beri İngiltere’deki Türk toplumuna yapmakta olduğu hizmetlerden dolayı tebrik etti ve önümüzdeki yıllar için başarılar diledi.
 Konuşmaları takiben Kurucu Başkan Dr. Günay Çerkez’e, Birliğin dört kez Başkanlığını yapan Daniş Suphi’ye ve Birliğe vermiş olduğu destekten ötürü Salieri restoranı sahibi Sönmez Sami’ye İngiltere Kıbrıs Türk Mühendisler Birliği’nin 25inci Yıl Hatıra plâketleri verildi. Dr. Günay Çerkez de Birlik Başkanı Tözün Zeynel’e Kıbrıs Türk Ticaret Oda’sının İngiltere Kıbrıs Türk Mühendisler Birliği’nin 25inci yıllarını kutlayan bir plâket verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.