Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Penny Mordaunt Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu

Bu haber kez okundu.

Eğitime kadın eli değdi

Avrupa Ajansı (AVA)
Mahir TAN-Londra

Britanya Türk Kadınlar Derneği bu yıl içinde yaptığı bir kermes ve bir balo etkinliğinden topladığı 12000 Sterlini,olabilecek en iyi biçimde kullandı ; Türk çocuklarının eğitimi. BTKD nin KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı'nın ev sahipliğinde temsilcilik binasında 21 Mart gecesi düzenlediği Türk okullarına bağış resepsiyonunda 7 Türk okuluna okul başına 1750 Sterlin olarak toplam 12.500 sterlinlik bağış çekleri verildi. İngiltere'de yaşayan Türk toplumunun en önemli sorunlarından birine cevap veren Türk okulllarına yapılan bu "doğrudan destek" BTKDnin girişimi ile "bir ilk yarattı".  KKTC temsilciliğinde yapılan bağış çeklerinin teslim resepsiyonuna KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı yanında,TC Hava Ataşesi Kurmay Yarbay Kurtuluş Çelik, KKTC Konsolosu Mustafa Beyazbayram, Temsilcilik katipleri Tahir Tahir ve Müjde İnançoğlu, KKTC Eğitim Ataşesi Hasan Sarper Kortay , KIbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Ahmet Baştürk, ve çok sayıda davetli katıldılar. 

 "Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmenlerdir"
Türk okullarına bağış gecesinin açılışını yapan KKTC temsilcisi Oya Tuncalı'nın BTKD ye teşekkür ettiği kısa konuşmasından sonra BTKD Başkanı Maviş Fuchs, Mustafa Kemal Atatürk'ün  "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir... Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı ise öğretmenlerdir" sözlerine yer verdiği bir sunuş yaptı. Başkan Maviş Fuchs, Türk çocuklarının eğitimine maddi desteğin tüm toplumsal kuruluşların katılacağı sürekli bir kampanyaya dönüşmesi dileğiyle tamamladığı  konuşmasından sonra, Londra'daki Türk okullarına KKTC Temsilciliği adına en büyük desteği veren  eğitim ataşesi Hasan Sarper Kortay  davetlilere hitap etti.  BTKD'nin 1750 sterlinlik yardım çeklerini KKTC temsilciliği, Türkiye Büyükelçiliği yetkilileri ve Britanya Türk Kadınlar Derneği temsilcileri eliyle alan Türk okulları Enfield Okulu, Southgate Okulu,Ali Rıza Değirmenci okulu,Blackfen Okulu, Namık Kemal Okulu, Hornsey Atatürk Okulu ve Dr. Fazıl Küçük okulu oldu.

21 Mart gecesi  yapılan BTKD nin bağış çeklerinin Türk okullarına teslim resepsiyonuna ev sahipliği yapan KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı ve Eğitim Ataşesi Hasan Sarper Kortay, davette yaptığımız kısa görüşmede , "İngiltere'deki Türk okullarının büyük bölümünün KKTC yurttaşı olan Türklerden oluştuğunu bu nedenle temsilcilik olarak bu okullar ile dayanışma ve bağlantı içinde olma, Türk okullarını nicelik ve nitelik olarak geliştirmek ve desteklemenin kendileri için en önemli görevlerden biri" olduğunu söylediler. KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı, "BTKD nin  elde ettiği gelirin tümünü Türk Okullarına bağış olarak vermesinin bir kadın inceliği yanında bir ilki gerçekleştiren örnek olamsı bakımından övülmesi gereken br davranış olarak gördüğünü" söyleyerek "bu güzel hareketin tüm dernekler ve Türk kuruluşları yönünden sürekli bir kampanya biçiminde, yada bu konuda açılacak bir fona katılma yoluyla düzenli ve sürekli bir karaktere büründürülmesi için ellerinde geleni yapacaklarını" kaydetti.     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.